Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Zeci de conducte sparte zilnic şi apă murdară la robinetele sătmărenilor
Leontina Volosciuc  - Miercuri, 29 Aprilie 2009

După ce nopţi la rând zeci de conducte şi ţevi vechi s-au spart din cauza presiunii mari din reţeaua de alimentarea cu apă a oraşului, sătmărenii se confruntă de trei zile cu o altă problemă, cea a apei murdare care le curge la robinete.

Sute de locuinţe din oraş au rămas fără apă potabilă, deoarece apa de la robinete nu poate fi folosită la treburile casnice.

Zeci de persoane au sesizat telefonic dispeceratul APASERV şi au ameninţat că nu îşi vor achita facturile.

 

Inginerul Gheorghe Sălăjean a precizat că problema apei murdare a intervenit din cauza faptului că la uzina de apă de la Mărtineşti s-a instalat un robinet nou, în cadrul proiectului de modernizare a reţelei de apă, finanţat prin programul ISPA.

 

Conducerea APASERV roagă sătmărenii care au apă murdară la robinete să sesizeze dispeceratul la numărul de telefon 0261-769110 pentru ca echipele să se deplaseze în teren şi să deschidă hidranţii.

Cele mai afectate locuinţe sunt cele de pe străzile Botizului, Fabricii şi Argeşului. Directorul Apaserv, Ioan Leitner, speră ca până miercuri cel târziu, apa să se cureţe. Referitor la conductele şi ţevile care s-au spart, Leitner a precizat că au fost zile în care au avut chiar şi 16 intervenţii.

 

Problema a apărut în momentul în care s-a trecut la alimentarea oraşului cu apă de la uzina cea nouă, iar presiunea apei în conducte a crescut de la 3 bari la 3,5-4,5 bari, presiunea optimă pentru funcţionarea uzinei noi.

 

În punctele mai slabe, ţevile şi conductele vechi s-au spart, iar echipele de intervenţie au intervenit la zeci de solicitări. 

Tags: conducte  apa  murdara  robinet  
2009 vizite
Distribuie pe