Locale Altele
Marti, 28 Septembrie 2021
Marti, 28 Sept 2021
Satu Mare, premiat în concursul european „Oraşe pentru copii”
Natalia Covaci  - Marti, 28 Aprilie 2009

Satu Mare a obţinut un „Certificat special de recunoaştere” din partea juriului reţelei europene „Oraşe pentru copii”, în cadrul concursului internaţional al proiectelor urbane pentru spaţii în aer liber şi terenuri de joacă.

 

Primăria Satu Mare a participat la concurs cu proiectele de amenajare a spaţiilor verzi, reamenajare şi creare de noi terenuri de joacă în conformitate cu  standardelor europene, pe care le-a realizat în ultimii patru ani în municipiu.

 

Satu Mare a concurat cu alte 45 de oraşe din toată Europa, iar din juriu au făcut parte reprezentanţii Reţelei „Oraşe pentru copii”, precum şi directorul executiv al Congresului local şi regional al Consiliului Europei şi Secretarul General al municipiilor şi Regiunilor din Europa.

Cele trei oraşe care au intrat în ultima rundă de evaluare sunt Darmstadt, Malmő şi Zürich, câştigătorul urmând a fi premiat în 29 iunie 2009 la Stuttgart, în cadrul Conferinţei Anuale a „Oraşelor pentru copii”.

Datorită faptului că prin unele proiecte prezentate s-a evidenţiat stabilirea unor noi standarde, respectiv aceste investiţii s-au concentrat asupra copiilor şi tinerilor din localităţi, juriul a decis acordarea unui „Cerificat special de recunoaştere” pentru oraşele Satu Mare, Odensee - Danemarca şi Karlsruhe - Germania.

Tags: oras  copii  satu mare  premiu  concurs  
1373 vizite
Distribuie pe