Locale Altele
Miercuri, 1 Decembrie 2021
Mie, 1 Dec 2021
Primarul îi dă replica fostului viceprimar Radu Roca
Primăria Satu Mare  - Joi, 12 Ianuarie 2017

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, răspunde printr-un comunicat de presă la declarațiile făcute de fostul viceprimar Radu Roca în cadrul conferinței de presă de miercuri de la sediul Partidului Social Democrat.

Redăm integral textul comunicatului de presă al Primăriei Satu Mare:

În legătură cu declarațiile domnului fost viceprimar PSD Radu Roca, vă comunicăm următoarele:

-         Din fosta postură a dânsului am avea mai mari așteptări în ceea ce privește unele declarații și (dez)informări în legătură cu activitatea administrației publice locale. Dânsul, ca fost viceprimar, timp de 4 ani n-a reușit să iasă din umbra fostului șef, se pare că acum vrea să iasă în evidență prin dezinformarea sătmărenilor.

Răspundem punctual la nelămuririle fostului viceprimar:

  1. Referitor la Locuințele sociale în zona de sud a municipiului Satu Mare: există o documentație urbanistică (proiect pentru PUZ) anunțată cu mare tam-tam de fosta administrație, dar care nu a fost înaintată spre aprobare către Consiliul local și nici nu au fost luate măsurile necesare în vederea rezolvării peoblemelor juridice.
  2. În ceea ce privește învățământul: vom continua pe măsura deschiderii axelor de finanțare, depunerea de proiecte de reabilitare a instituțiilor de învățământ, după cum urmează:
  • 4 grădinițe (Nr. 11, Guliver, Nr. 33, Nr. 7)
  • 3 școli gimnaziale (Mircea Eliade, Octavian Goga, Lucian Blaga)
  • 2 licee tehnologice (Unio – Traian Vuia, Gh. Emil Palade)
  • 1 internat școlar (Internatul Liceului cu Program Sportiv)

Menționăm că de la preluarea mandatului bugetul pentru învățământ a fost suplimentat cu suma de 1.200.000 lei din care am procedat la realizarea următoarelor lucrări: reparații acoperiș, reparații săli de sport, amenajare sală festivă, schimbări uși și ferestre, dotarea cu echipamente de joacă, dotarea cu echipamente IT la următoarele unități de învățământ:

Grădinițele: Draga Mea, Guliver, Nr. 13, Nr. 5, Nr. 24 și Nr. 7

Școlile Gimnaziale: Mircea Eliade, Bălcescu – Petőfi, Nr. 10, Ion Creangă, Grigore Moisil

Licee și Colegii: I.C. Brătianu, Constantin Brâncuși, LPS, Kölcsey Ferenc, Unio – Traian Vuia, Mihai Eminescu, Hám János, Gheorghe Dragoș.

  1. 3.     Referitor la proiectul Sălii polivalente considerăm că locația dorită de fosta administrație este una nepotrivită, având în vedere că nu este posibilă o dezvoltare ulterioară a unei infrastructuri care să deservească acest complex. Mai mult decât atât, situația juridică a terenurilor din zonă nu ne recomandă realizarea unei astfel de investiții.

Menționăm totodată faptul că intenționăm inițierea elaborării unui studiu de fezabilitate pentru un Complex Sportiv (Sală polivalentă, bazin de înot, terenuri de sport) într-o zonă care să permită integrarea complexului la serviciile conexe de recreere și turism.

  1. Referitor la tema parcărilor: din păcate SF-urile întocmite și primite gratis pentru parcările din Micro 17 și Carpați II conțin o serie de lipsuri și greșeli de proiectare. Suntem în proces cu executanții datorită unor proceduri eronate de achiziție publică demarată de fosta administrație.

Cu toate acestea, vom proceda cu prioritate la terminarea lucrărilor începute concomitent cu realizarea iluminatului public aferent parcărilor, lucru care a fost ignorat complet de fosta administrație.

Tags: primar  kereskenyi  replica  roca  
1681 vizite
Distribuie pe
Emőke Fazokas
Nu stiu care a fost scopu dar dezinformarea cetatenilor este o fapta de lipsa de bun simt... daca nu sunt probleme cineva trebuie sa creeze, asa suntem noi...
2017-01-12 20:10:20