Locale Altele
Duminica, 5 Februarie 2023
Dum, 5 Feb 2023
S-au găsit soluţii pentru rezolvarea problemei alimentării cu apă la Negreşti-Oaş
Primăria Negreşti-Oaş  - Vineri, 10 Februarie 2017

În prezenţa unui mare număr de localnici, joi după-amiaza s-a desfăşurat ședința extraordinară a Consiliului Local Negreşti-Oaş, în cadrul căreia s-au găsit unele soluţii concrete pentru problema cu care se confruntă capitala Ţării Oaşului în ultimele luni: debitul foarte scăzut sau uneori inexistent al apei care ajunge în sistemul de alimentare al oraşului. lămurim problema apei cu care ne confruntăm de mai bine de două luni la Negrești-Oaș.

Directorul Apaserv, Dan Stejerean, și directorul ADI Apă-Canal, Nicolae Lazin, au explicat disfuncționalitățile care au dus la crearea acestei situații neplăcute și și-au cerut scuze pentru situația în care s-a ajuns.

Reprezentantul Apaserv a admis că au greșit, că au comunicat prost, că dispeceratul nu a preluat sesizările negreștenilor și nu au informat suficient cetățenii despre problemele care au apărut.

În consecință, Apaserv și-a luat angajamentul de a monitoriza constant situația și de a preîntâmpina astfel apariția unor probleme similare, propunând următoarele soluții:

- Diminuarea facturilor pentru lunile în care au fost înregistrate probleme;
- Peste o lună și jumătate Apaserv va începe contorizarea individuală la apartamente și apoi la case. După ce vor fi contorizare individual toate locuințele, vor fi reduse pierderile și se va regla consumul;
- Înființarea unui dispecerat la Negrești-Oaș care să preia sesizările negreștenilor, având în vedere că angajații dispeceratului de la Satu Mare nu au preluat sesizările și nu au comunicat corect cu cetățenii;

- Pentru a rezolva definitiv problema, soluția la care se munceşte de anul trecut este implementarea proiectului privind racordarea la două surse alternative de apă de pe raza orașului Negrești-Oaș, astfel încât urbea să nu mai depindă de sursa de apă de la Valea Rea de la Huta-Certeze.

Astfel, vor fi construite captări pe râul Talna și vor fi forate 3 puțuri pe platforma din spatele Liceului Ionița G. Andron, dar va fi construit și un rezervor de apă de mare capacitate, care să asigure necesarul de apă pentru perioade mai lungi. Proiectul este în stadiu avansat, iar oraşul va obține finanțare din fonduri europene pentru realizarea acestuia.

De-altfel, debitul apei a început să crească și presiunea revine încet la normal. 

Tags: alimentare  apa  negresti-oas  
1469 vizite
Distribuie pe