Locale Altele
Marti, 16 Aprilie 2024
Marti, 16 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bugetul Sătmarului pe 2017 – anul reparațiilor și proiectelor
Florin Răchitan  - Miercuri, 15 Februarie 2017

Conducerea Primăriei Satu Mare a prezentat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, proiectul de buget al orașului pentru 2017, an în care, potrivit declarațiilor edilului-șef Kereskenyi Gabor, se dorește "recuperarea handicapului față de orașele învecinate".

În lipsa unor proiecte eligibile moștenite, 2017 se anunță a fi, tot potrivit declarațiilor primarului, "anul reparațiilor și proiectelor", în condițiile în care doar 43 milioane de lei din suma totală de 297 milioane vor fi rezervate investițiilor de dezvoltare, cea mai mare parte a bugetului asigurând doar funcționarea instituțiilor proprii, inclusiv cele de învățământ și de cultură.

Cam 9% din buget va fi cheltuit pe reabilitarea unei suprafețe totale de 250.000 mp de carosabil, acestea urmând să fie lucrări de cea mai mare anvergură din ultimii șase ani. Se dorește sincronizarea acestor lucrări cu "spărgătorii" de la E-ON Gaz, Electrica și Apaserv, în ciuda dificultăților de ordin tehnic despre care a vorbit city-managerul Maskulik Csaba.

În primăvară vor începe lucrările de reabilitare completă a Pasajului Corneliu Coposu, inclusiv în Groapa lui Gyuszi, unde lemnul de tek va fi înlocuit cu un material compozit rezultat dintr-o combinație de lemn și polimeri, mai durabil și potrivit din punct de vedere estetic.

De asemenea, în acest an se dorește refacerea trotuarelor de pe Calea Traian și Bulevardul I.C. Brătianu, precum și lucrări de reabilitare la o sumedenie de străzi din cartiere, chiar străzi de pământ, reabilitarea bazei sportive Dinamo, dar și altor terenuri de sport și de joacă, amenajarea unor piste de biciclete etc.

Printre proiectele mai ambițioase, care urmează să se desfășoare pe durata mai multor ani, se numără și studiile de fezabilitate pentru reabilitarea fațadelor din Centrul Vechi, rezolvarea poblemei "casei cu bârne" de pe strada Rândunelelor, dar și amenajarea unor parcări supraetajate în zona centrală a municipiului.

Întregul proiect de buget, cu toate detaliile, poate fi consultat pe pagina de Facebook a Primăriei Satu Mare.

Tags: proiect  buget  satu mare  2017  
1805 vizite
Distribuie pe