Locale Altele
Sambata, 25 Iunie 2022
Sam, 25 Iun 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bugetul orașului Negrești-Oaș pe anul 2017 a fost aprobat
Primăria Negrești-Oaș  - Duminica, 26 Martie 2017

Consiliul Local a aprobat în ședința de vineri bugetul orașului Negrești-Oaș pe anul 2017, acesta fiind de aproape 39 milioane de lei, ușor mai mare față de anul precedent.

În prezentarea proiectului de buget, primarul Aurelia Fedorca a declarat că bugetul propus pentru anul 2017 este unul echilibrat, care asigură buna funcţionare a Primăriei şi instituţiilor subordonate (învățământ, Casa de Cultură, Muzeu), dar şi o bună susţinere pentru investiţii.

”Ţinta noastră este să menţinem şi anul acesta un buget de investiţii generos, de aceea propunem și un buget în creștere față de anul precedent, creștere posibilă atât prin atragerea de fonduri de dezvoltare prin PNDL și fonduri europene, pe lângă veniturile proprii la bugetul local, cât și prin măsuri de îmbunătățire a colectării impozitelor și taxelor locale datorate de contribuabili, concomitent cu reducerea cheltuielilor de funcționare a Primăriei și instituțiilor subordonate” - a precizat primarul Aurelia Fedorca.

Principalele investiții care vor fi derulate în acest an sunt în infrastructură, capitol la care sunt cuprinse continuarea lucrărilor pe mai multe străzi, precum și cofinanțarea unor proiecte noi care au fost depuse recent pentru finanțare, privind reabilitarea unor străzi care nu au fost cuprinse în programele de anul trecut, și începerea unor lucrări noi de modernizare străzi.

”Dacă reușim să le finalizăm pe toate acestea, putem spune că 80% din străzile orașului sunt modernizate” - a anunțat primarul.

De asemenea, bugetul asigură finalizarea investițiilor la Centrul Multicultural, care va fi inaugurat în acest an, dar și finalizarea Corpului C al Primăriei. În acest corp vor funcționa cele mai importante departamente ale primăriei în relația cu cetățenii orașului.

Tot în acest an va fi finalizată Grădinița din Cartierul Decebal, dar și proiectul privind Reabilitarea și extinderea Școlii Gimnaziale nr. 3, o investiție nouă care are ca obiectiv ca toți copiii să învețe într-un singur schimb, de dimineața, dar și îmbunătățirea condițiilor de studiu.

O a doua mare prioritate pentru administrația locală este finalizarea documentației proiectelor majore ce ar urma să fie finanțate din fonduri europene și/ sau guvernamentale, cele mai importante fiind documentațiile privind anveloparea tuturor instituțiilor publice, inclusiv a tuturor instituțiilor de învățământ.

În același timp, primarul Aurelia Fedorca a arătat că își dorește o creștere a vizibilității la nivel național și internațional în domeniul cultural și al conservării culturii tradiționale, prin organizarea evenimentelor care au consacrat orașul și prin schimburi culturale lărgite cu partenerii tradiționali și nu numai.

O altă prioritate o constituie îmbunătățirea în continuare a serviciilor publice delegate, precum și îmbunătățirea colectării deșeurilor în oraș în vederea creșterii curățeniei și a reducerii impactului taxei de depozitare (colectarea în două fracții: umedă și uscată), soluționarea problemelor de alimentare cu apă, precum și îmbunătățirea calității apei, contorizarea individuală, întreținerea și extinderea spațiilor verzi.

Lista completa a investițiilor planificate pentru acest an poate fi consultată pe site-ul Primăriei Negrești-Oaș.

Tags: buget  aprobat  negresti oas  
1356 vizite
Distribuie pe