Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Bugetul pe 2017 al Apaserv, criticat de...UDMR! Dar tot a fost aprobat de Consiliul Local.
Florin Răchitan  - Joi, 30 Martie 2017

“Care este cel mai mare partid de opoziție? UDMR!” – glumeau unii în ședința de joi a Consiliului Local, după ce câțiva consilieri ai acestei formațiuni politice au lansat critici oarecum surprinzătoare la adresa proiectului de buget al societății Apaserv pe anul 2017.

Tânărul consilier Ștefan Ressler a solicitat lămuriri în legătură cu preconizata creștere a veniturilor Apaserv, de la 53,5 milioane lei anul trecut la peste 55 milioane în acest an, conform proiectului de buget prezentat de Apaserv, fiind curios mai cu seamă de creșterea și mai spectaculoasă a cheltuielilor, care, practic, egalează nivelul veniturilor, ceea ce înseamnă că Apaserv nu prea va avea nici un profit în 2017.

Asta în condițiile în care aproape 40% din cheltuieli merg pe salarii, ce cresc până la nivelul de 19 milioane de lei, și bonusuri ce depășesc 2,4 milioane de lei.

Ștefan Ressler a reamintit că sătmărenii plătesc cele mai mari tarife din regiune pentru mc de apă, aproape 8 lei, în timp ce în capitalele județelor vecine aceste tarife nu ajung nici la 7 lei.

Directorul economic al Apaserv, Monica Fechete, a explicat că bonusurile se referă la tichetele de masă, a căror valoare a crescut, într-adevăr, la 15 lei/tichet, în urma negocierilor pe care le-a avut conducerea Apaserv cu sindicatul ce reprezintă angajații. De asemenea, se preconizează și creșterea altor cheltuieli, de exemplu cu energia electrică sau soluțiile de tratare a apei, odată cu punerea în funcțiune a noilor stații de tratare și epurare, realizate în cadrul Programului Operațional Sectorial (POS) - Mediu.

În același timp, vor crește și veniturile Apaserv, în urma extinderii rețelelor de apă și canalizare tot prin POS Mediu și racordarea unor clienți noi la aceste rețele.

Până la urmă, consilierul UDMR Ștefan Bertici a votat împotriva, iar alți trei consilieri UDMR s-au abținut, dar restul au votat pentru, astfel că bugetul Apaserv pe anul 2017 a fost aprobat în forma propusă în proiectul de hotărâre, fără modificări.

Tags: buget  apaserv  consiliu  local  
1904 vizite
Distribuie pe