Locale Altele
Luni, 20 Septembrie 2021
Luni, 20 Sept 2021
Consiliul Local Satu Mare dă răspunsuri cetățenilor, fără să știe consilierii locali :)))))
Florin Răchitan  - Joi, 30 Martie 2017

Răspunsul la o adresă formulată de activistul civic Sergiu Băbășan în legătura cu suprataxa de salubritate adoptată de Consiliul Local Satu Mare în ședința anterioară a scos la iveală încă un aspect absurd al felului cum funcționează administrația publică locală, respectiv comunicarea cu cetățenii.

Sergiu Băbășan a solicitat explicații în legătură cu temeiul legal și motivele pentru care populația municipiului Satu Mare trebuie să plătească această taxă, iar Consiliul Local, prin președintele de ședință Kiss Iosif, i-a transmis, practic, aceeași argumentație care a stat la baza adoptării acelei hotărâri contestate.

Teoretic e OK, dar baiu’ e că cel puțin consilierii PSD și ALDE, adică fix cei care s-au abținut ori au votat împotriva hotărârii de pomină, nu aveau habar de conținutul acestui răspuns, deoarece nimeni nu i-a informat în legătură cu acesta și au primit documentul doar la finalul ședinței de joi, la punctul Diverse. Asta în condițiile în care răspunsul i-a fost transmis lui Sergiu Băbășan în numele Consiliului Local, deci e oarecum logic că toți consilierii ar fi trebuit să fie măcar informați în legătură cu acesta, dar nu după ce documentul a fost deja transmis solicitantului.

Miroase a jmekerie și, pe bună dreptate, consilierul PSD Ciprian Crăciun a atras atenția că “cel puțin jumătate dintre membrii Consiliului Local nu au văzut această cerere, dar au primit răspunsul formulat în numele nostru”.

“Puteam vota răspunsul fără să fie neapărat un proiect de hotărâre. Poate eu nu sunt de acord sau poate că sunt, dar oricum ar trebui să aflu despre această cerere și să știu ce răspuns transmitem cetățeanului.  Vorbim aici de un principiu” -  a adăugat consilierul PSD Dumitru Fanea.

Lămurirea a venit de la viceprimarul Adrian Albu, care a precizat că “toată lumea are dreptate”, dar aşa s-a făcut și până acum, iar răspunsurile sunt formulate, după consultarea specialiștilor din diferitele birouri ale Primăriei, de către singura persoană angajată să întocmească documentele pentru consilierii locali. 

Tags: raspuns  consiliu  local  sergiu babasan  
1354 vizite
Distribuie pe