Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Conducerea judeţului face “comitete şi comiţii” pentru rezolvarea crizei de la spital
Florin Răchitan  - Marti, 30 Mai 2017

La finalul şedinţei de marţi a Consiliului Judeţean Satu Mare, membrii Grupului PSD au anunţat că au întocmit un raport cu concluziile controlului pe care l-au făcut la sfârşitul săptămânii trecute la Spitalul Judeţean, solicitându-i preşedintelui Pataki Csaba să-l demită pe managerul interimar Camilio Coste, deoarece îl consideră în mare măsură responsabil de criza cu care se confruntă acum această instituţie.

Ei îl acuză pe manager de conducere discreţionară şi probleme grave de comunicare cu personalul medical, care au degenerat în adevărate scandaluri, ce s-au lăsat inclusiv cu demisia directorului medical şi, din cauza aceasta, întârzierea concursurilor pentru ocuparea posturilor de şefi de secţii, la care oricum nu se prea înghesuie nimeni, iar medicii tineri ameninţă că vor pleca din Satu Mare, fiindcă s-au săturat de ce se întâmplă în Spitalul Judeţean.

Preşedintele Pataki Csaba a recunoscut că a primit demisia managerului Camilio Coste, dar deocamdată nu i-a aprobat-o, deoarece vrea să verifice exact cine ce a greşit şi să fie traşi la răspundere şi cei cărora nici prin cap nu le trece să-şi dea demisia.

El admite că problemele de la spital persistă de mai bine de un deceniu şi a avut zeci de întâlniri cu personalul medical de când a preluat conducerea Consiliului Judeţean, fără să ajungă la o concluzie clară.

În schimb, a propus să se alcătuiască un grup de lucru interpartinic, pentru a găsi împreună cu reprezentanţii tuturor forţelor politice de la nivelul conducerii judeţului eventuale soluţii şi a promis că le va prezenta acestora un raport propriu, „fără presă”, acuzându-i totodată pe consilierii PSD-işti că şi-au asumat rolul de avocaţi netocmiţi şi că fac mai mult rău decât bine prin prezentarea punctului lor de vedere în faţa opiniei publice.

Consilierul PSD Ioan Pop i-a atras atenţia că problema este stringentă, iar găsirea unei soluţii nu mai suferă amânare, fiind vorba de o situaţie deasupra oricăror interese politice, dar care afectează asigurarea serviciilor medicale de bază pentru populaţia judeţului.

„Nu putem să stăm şi să aşteptăm ce? Dacă nu rezolvăm problema urgent, în scurt timp putem închide spitalul. Doctorul Agoston mi-a spus că nu mai există nici stocul minim de medicamente. Dacă trebuie, faceţi un audit extern, dar urgent, şi acceptaţi demisia managerului” – a îndemnat Ioan Pop.

Preşedintele Pataki Csaba a dat asigurări că lucrurile vor intra pe făgaşul normal după ce săptămâna viitoare se vor relua concursurile pentru ocuparea posturilor de şefi de secţii la spital şi vor fi puse în ordine actele administrative.

Tags: sedinta  consiliu  judetean  demisie  manager  spital  
1639 vizite
Distribuie pe