Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Funcționar din Primărie, acuzat de combinații suspecte cu o firmă
Florin Răchitan  - Miercuri, 7 Iunie 2017

V-amintiți strada Fabricii refăcută de vreo 3 ori sau Bulevardul Vasile Lucaciu, pe care stratul de asfalt proaspăt așezat putea fi dat la o parte cu mătura? Ambele au în comun faptul că lucrările au fost executate de firma sătmăreană Construcții Drumuri SA.

La vremea respectivă toată lumea se întreba cum dracu’ a fost posibil ca nimeni din Primărie să nu sesiseze în timpul lucrărilor că ceva nu e în regulă și să fie nevoie de reluarea acestora, în mod repetat, ca-n filmele cu proști?

Noa, explicația e în următorul comunicat de presă:

Agenția Națională de Integritate a anunțat miercuri, la un an de la începerea verificărilor, că a constatat starea de incompatibilitate și existența conflictului de interese de natură administrativă în cazul lui Toader Dan Stîncel, consilier superior în cadrul Primăriei Satu Mare.

El va fi judecat pentru că în perioada 2009 – 2013 a fost membru cu drept de vot în comisiile de evaluare a ofertelor din cadrul procedurilor de achiziție la nivelul Primăriei Municipiului Satu Mare, care au evaluat societatea S.C. Construcții Drumuri S.A. Satu Mare, desemnând-o totodată câștigătoare.

Ulterior, au fost încheiate contracte de execuție lucrări cu această societate, cu care persoana evaluată a avut relații cu caracter patrimonial, adică avea calitatea de acționar, deținând un număr de 40 de acțiuni însumând un procent de aproximativ 0,3% din valoarea totală a acțiunilor până la data de 31 decembrie 2013.

În perioada amintită au fost încheiate trei contracte de execuție lucrări cu S.C. Construcții Drumuri S.A. Satu Mare, valoarea totală a acestora fiind în cuantum de peste 16 milioane de lei.

La vremea respectivă aceasta era o procedură obișnuită pentru încasarea șpăgilor sub formă de redevențe pentru acțiunile pe care le dețineau unii funcționari la anumite firme „favorizate”.

Amintim doar așa, la final, că binecunoscutele firme locale de asfaltări, pe care sătmărenii le blestemau într-o vreme pe toate drumurile (la propriu) au reintrat în pâine în calitate de subcontractanți ai societății Diferit SRL din Cluj, cea care a câștigat contractul-cadru pentru întreținerea străzilor din municipiul Satu Mare în următorii patru ani (doar naivii au crezut că srl-ul clujean va veni să lucreze efectiv pe toate străzile din urbea noastră de la capăt de țară).

Într-un alt proiect care, potrivit promisiunilor Primăriei, ar urma să înceapă în această vară, SC Construcții Drumuri SA face parte din consorțiul firmelor locale care trebuie să continue amenajarea parcărilor în cartierele Carpați și Micro 17. #Ghinion  

Tags: functionar  primarie  spaga  
3172 vizite
Distribuie pe
Melissa
Adica este corect ca o firma din Botosani sa lucreze in Satu Mare si sa plateasca toate impozitele in Botosani, dar firmele satmarene care platesc aici toate impozitele si care au angajati oameni din Satu Mare sa lucreze in alte judete si chiar peste hotare? Si de ce? Doar asa ca "domnul" cu avion isi permite sa "plateasca". Vorba aceea: dai un ban dar stai in fata" cam la toate licitatiile.
2017-06-16 22:55:58