Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Noa, s-a schimbat modificarea: NU se mai reasfaltează Podul Decebal (cel puţin deocamdată)!
Florin Răchitan  - Joi, 22 Iunie 2017

Dacă alaltăieri Primăria Satu Mare anunţa printr-un comunicat de presă că începe reasfaltarea unei porţiuni de 100 metri lungime pe partea dreapta a Podului Decebal spre Intersecţia Burdea, în zona în care au apărut mai multe fisuri în stratul de asfalt, ieri deja s-au răzgândit.

Se pare că ieri a sosit un specialist din Bucureşti, care a stabilit că, de fapt, stratul de asfalt corespunde cerinţelor din punct de vedere calitativ, ceea ce înseamnă că firma din Zalău care se ocupă de reabilitarea podului a respectat întocmai specificaţiile tehnice din proiect, însă crăpăturile sunt cauzate de nişte probleme de structură ale podului.

Mai precis, crăpăturile au apărut între două rosturi de dilataţie şi îşi au originea în placa de suprabetonare. Acestea sunt date tehnice despre care noi, muritorii de rând, nu prea avem habar ce înseamnă, dar mai grav este că nici în proiectul tehnic nu este prevăzută vreo intervenţie la placa de suprabetonare, deşi, teoretic, reabilitarea podului nu ar fi trebuit să însemne doar aşternerea unui strat de asfalt şi gata.

Managerul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba, spune că se va cere o expertiză de proiect de la o firmă specializată din Bucureşti, deoarece e destul de evident că e vorba de o eroare de proiectare. Până atunci, însă, lucrurile rămân aşa cum sunt acum, adică cel puţin în această vară nu se va închide pentru reparaţii nici o bandă de circulaţie pe pod.

„În aceste condiţii, considerăm că este inutil să spargem acum stratul de asfalt proaspăt aşezat. În aceste zile mai adunăm probe din zona rosturilor podului şi facem rapid reparaţiile necesare, fără să mai încurcăm prea mult circulaţia, urmând ca în viitor să facem intervenţiile necesare în funcţie de rezultatele expertizei pe care o comandăm acum” – a declarat managerul public al municipiului Satu Mare, Maskulik Csaba. 

Tags: reasfaltare  pod  decebal  
3416 vizite
Distribuie pe