Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Șef nou la Poliția Locală. Vasile Chișluca vrea ca subordonații săi să nu mai fie ”gardieni publici”.
Florin Răchitan  - Marti, 4 Iulie 2017

Readus din pensie, după o carieră în Poliția de Frontieră, comisar-șef Vasile Chișluca a preluat conducerea Poliției Locale Satu Mare și, potrivit propriilor declarații, vrea să scape această instituție de imaginea unei adunături de ”gardieni publici”.

El a fost prezentat oficial în funcție marți, în cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o împreună cu primarul Kereskenyi Gabor și fostul șef al Poliției Locale, Ioan Precup, care a anunțat că s-a retras ”din motive personale” în funcția de director executiv al aceleiași instituții.

Edilul-șef a motivat alegerea lui Chișluca pentru acest post prin faptul că ”nu avem timp pentru experimente”, iar experiența profesională a fostului șef al sectorului sătmărean al Poliției de Frontieră a contat foarte mult în alegerea făcută.

”Aș dori ca prezența polițiștilor locali pe străzi să fie mult mai vizibilă, trebuie să redobândim respectul cetățenilor față de această instituție. Sper și sunt convins că vom avea o colaborare mai strânsă cu IPJ și Inspectoratul de Jandarmi. Avem nevoie de patrule mixte, să fim și să ne comportăm ca forțe complementare în ceea ce privește ordinea publică în municipiului Satu Mare, dar și cu atribuții în ceea ce privește circulația și în depistarea și sancționarea depozitării ilegale de deșeuri. Trebuie ca și pe această latură să avem o activitate mai eficientă” – a trasat principalele obiective primarul Kereskenyi Gabor.

Vasile Chișluca a mulțumit pentru încredere și, la rândul lui, și-a luat angajemente în ceea ce privește eficientizarea activității instituției.

Se știe că aproape toată lumea le spun polițiștilor locali că sunt foști gardieni. Odată cu venirea mea la Poliția Locală vreau să schimbăm această imagine. Toleranță zero la corupție, fiecare să-și facă treaba și mai puțină bârfă”! – a anunțat noul șef.

El a solicitat, totodată, conducerii Primăriei o îmbunătățire a dotărilor și continuarea angajării de noi agenți, deoarece ar fi nevoie de încă cel puțin 25 agenți pe stradă pentru a asigura cum se cuvine ordinea publică alături de cei 75 angajați deja. El a cerut și mașini noi de patrulare, dar și stații de emisie-recepție dotate cu GPS, astfel încât șefii să știe în orice moment pe unde patrulează subalternii lor.

Tags: sef  politia  locala  chisluca  
2137 vizite
Distribuie pe