Locale Altele
Sambata, 28 Ianuarie 2023
Sam, 28 Ian 2023
Încă o victorie a lui Nea Gusti Szolomajer împotriva Primăriei
Florin Răchitan  - Marti, 1 August 2017

Cetățeanul senior Augustin Szolomajer devine un adevărat erou local, chiar dacă, foarte probabil, nu va primi cetățenie de onoare, cel puțin nu în actualul mandat :))))

După ce a pus Primăria cu botul pe labe în procesul cu privire la taxa suplimentară de mediu (a-pro-pos, Uniunea Europeană a permis, deocamdată, anularea taxei în România, dar aceasta a fost încasată la Satu Mare timp de vreo patru luni de zile, ceea ce înseamnă o sumă barosană, pe care Primăria nu se grăbește s-o returneze fraerilor cetățenilor n.r.) Nea Gusti a mai câștigat încă un proces, care are legătură tot cu salubrizarea orașului.

Pe la sfârșitul lunii februarie, domnia sa a depus la Primăria Satu Mare o cerere în care solicită informații de interes public despre numărul abonaților care au încheiat contracte pentru servicii de salubrizare cu societatea Florisal, respectiv numărul persoanelor din fiecare gospodărie contractantă.

Era de așteptat ca Primăria să nu se grăbească foarte tare cu comunicarea acestor informații ”sensibile”, motiv pentru care Augustin Szolomajer a mai depus o reclamație, solicitând, practic, ca administrația publică locală să se miște ”puțin mai cu talent” în această chestiune.

Până la urmă, la mijlocul lunii martie, Primăria i-a transmis un răspuns prin care, practic, l-a trimis la plimbare pe reclamant, susținând că ea n-are nici o treabă cu sătmărenii deserviți de societatea de salubrizare și sfâtuindu-l să solicite informațiile de care are nevoie direct de la Florisal.

Un simplu cetățean de vârsta a III-a s-ar fi oprit, foarte probabil, în această fază, cunoaștem cu toții asemenea cazuri. Nu și eroul nostru!

Augustin Szolomajer a dat în judecată Primăria Satu Mare, iar în reclamația depusă în contencios administrativ face referire și la contractul de concesiune încheiat în 2005 și prelungit în 2013 pe baza căruia se face salubrizarea municipiului Satu Mare și care (ce să vezi?!?) conține și prevederi destul de clare despre posibilitatea ca Primăria să obțină de la Florisal informații complete despre abonații care au contracte cu această firmă, iar în același timp, Legea Informațiilor Publice obligă Primăria să pună aceste informații la dispoziția oricărui cetățean care le solicită.

Primăria a încercat ”s-o dea cotită”, invocând că, de fapt, ea nici nu are personalitate juridică și că, de fapt, ea nici nu poate fi parte în proces, repetând dumele cu care a încercat să-l vrăjească inițial pe bătrân.

Numai că prin sentința civilă nr. 1623 din 12 iulie 2017, Tribunalul Satu Mare a decis că nu-i chiar așa și a obligat pârâtul, adică Primăria Satu Mare, să comunice reclamantului Augustin Szolomajer toate informațiile solicitate de acesta la sfârșitul lunii februarie. Fără cheltuieli de judecată pentru Nea Gusti.

Așteptăm continuarea… ;))

Tags: proces  szolomajer  primarie  florisal  
3385 vizite
Distribuie pe