Locale Altele
Marti, 17 Mai 2022
Marti, 17 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Circulaţie de coşmar în Satu Mare, lucrări suspendate la Podul Decebal, dar avem Plan de Mobilitate Urbană
Florin Răchitan  - Miercuri, 16 August 2017

Prima zi de după minivacanţa de Sfântă Mărie Mare a readus coşmarul în circulaţia din municipiul Satu Mare, înregistrându-se nişte cozi de maşini de lungime record probabil în toată istoria oraşului.

După cum au putut observa cei care s-au încumetat să traverseze miercuri Podul Decebal, pe porţiunea proaspăt spartă de la Intersecţia Burdea nu lucra nimeni, după ce nici în ultimele săptămâni muncitorii de acolo nu se omorau cu munca, cu excepţia primei seri în care au făcut şedinţă foto pentru postarea primarului pe Facebook.

Explicaţia am aflat-o azi: lucrările sunt suspendate oficial. Motivul: probleme la „proiect”, dar încă nimeni nu ştie exact ce fel de probleme, doar că sunt probleme. Asta după ce au spart bine toată urcarea pe pod dinspre Burdea, neapărat în cea mai aglomerată lună a anului, fix când erau programate lucrări similare la capătul celuilalt pod. Noa bine, da’ ce frumoasă va fi staţia de autobus de la Burdea, când va fi!!! ;))

Vestea bună este, însă, că în şedinţa de miercuri a Consiliului Local Satu Mare au fost aprobate (atenţie!) Planul de Mobilitate Urbană şi Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului Satu Mare până în 2025.

Este vorba despre planuri pe baza cărora vor putea fi depuse pentru finanţare europeană proiecte care prevăd, printre altele, reabilitarea Centrului Vechi, a Grădinii Romei, amenajarea spaţiilor verzi dintre cele două poduri, amenajarea Lacului Cubic, a zonei Turnului Pompierilor, precum şi construirea unor parcări supraetajate şi a nu mai puţin de patru pasarele pentru pietoni şi biciclişti. Să fie bine să nu fie rău!

Tags: trafic  cosmar  satu mare  


2010 vizite
Distribuie pe