Locale Altele
Sambata, 9 Decembrie 2023
Sam, 9 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Primarul explică ce și cum e cu Podul Decebal: firma e de vină! Și moștenirea grea!
Florin Răchitan  - Joi, 17 August 2017

După săptămâni de coșmar în traficul rutier din Satu Mare și după ce au început deja cu miștocăreala la adresa cetățenilor pe pagina oficială de Facebook a Primăriei, conducerea acestei instituții a transmis joi seara un comunicat de presă în care reia vechea poveste despre cum se străduiește ea să fie bine să nu fie rău, dar nu poate, că moștenirea e grea.

Ca într-un univers paralel, ignorând complet faptul că Podul Decebal era perfect circulabil (cu rezerva reluării lucrărilor anul viitor) până în urmă cu două săptămâni, când au decis din senin să sape și ulterior să abandoneze groapa dinspre Intersecția Burdea exact în momentul în care erau programate lucrări la capătul celuilalt pod, cei din conducerea Primăriei Satu Mare semnează in corpore un comunicat în care ne anunță că au suplimentat numărul polițiștilor locali, leșinați de caniculă, care dirijează traficul în Intersecția Burdea:

”Stimați sătmăreni, cu riscul de a ne repeta, dorim să vă mai aducem la cunoştinţă informaţiile legate despre lucrările care se desfăşoară la Podul Decebal.

Traficul aglomerat din oraș este ”subiectul zilei” în Satu Mare și, pentru că nu am fugit niciodată de răspundere, dorim să le explicăm tuturor sătmărenilor situația privind această reparație.

Lucrările de la Podul Decebal sunt întârziate din cauza constructorului, care este depășit de situație şi trebuie să o spunem clar şi răspicat.

De ce nu lucrează firma noaptea?

NU are suficienți oameni, dar și pentru că sunt anumite tipuri de lucrări care nu pot fi efectuate noaptea din cauza rețelelor de înaltă tensiune subterane şi din motive de SIGURANȚĂ!

De ce nu putem obliga firma să să urgentăm lucrările?

În 2015, vechea administrație a încheiat un contract atât de prost încât acum nu avem pârghiile legale necesare pentru a sancționa firma sau pentru a aplica penalizări. Nu putem renunța la contract, riscăm să rămânem fără autorizație de a utiliza podul!

Nu dorim să aruncăm vina pe nimeni, dar vă transmitem o informație importantă: despre reparațiile la Podul Decebal s-a vorbit încă din 2013. A fost nevoie de 4 ANI pentru a demara lucrările, în iulie 2016!

Contractul cu firma din Sălaj a fost semnat în decembrie 2015 și prevedea că lucrările se vor finaliza în ... 2018! De ce în 2016 fostul primar nu a dat ordinul de începere a lucrărilor? Este foarte simplu: nu a dorit să îşi asume această situaţie şi disconfort, decizie incomodă, pe care noi am luat-o și ne-o asumăm.

Zilnic apar o sumedenie de probleme legate de această investiție. Zilnic luăm decizii legate de rezolvarea acestor probleme, de la cele tehnice la cele legate de blocajele din trafic. De fiecare dată când firma a lucrat prost am cerut să REFACĂ lucrările. Ne ținem de treabă şi dorim să fie grăbit ritmul, dar asta nu înseamnă că  vom recepționa lucrări de proastă calitate.

Suntem conștienți că până la finalizarea lucrărilor vor mai exista blocaje, apelăm la răbdarea Dumneavoastră.  Am discutat joi cu șeful Biroului Poliției Rutiere a municipiului Satu Mare și cu directorul Poliției Locale Satu Mare și am decis suplimentarea polițiștilor în intersecții. Este prima măsură, dar vor mai urma și altele pe care le vom aplica foarte curând și despre care vă vom anunţa”!

Kereskényi Gábor – primarul municipiului Satu Mare

Adrian Albu și  Doina Feher  - viceprimari

Maskulik Csaba - administrator public

Tags: explicatii  primarie  pod  decebal  
2583 vizite
Distribuie pe