Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Consiliul Județean a mai împărțit peste 400.000 de lei ONG-urilor de cultură și sport
Florin Răchitan  - Miercuri, 8 Noiembrie 2017

În timp ce susține că nu mai are posibilitatea legală de a acorda ultima rată de 500.000 de lei clubului de fotbal Olimpia din finanțarea pe care și-a asumat-o pentru acest an, Consiliul Județean Satu Mare tocmai a împărțit aproape 430.000 de lei mai multor ONG-uri care au activități culturale și de sport.

Este vorba despre a doua tranșă de bani din suma totală de aproximativ 1,7 milioane de lei pe care pe care a conducerea județului a pus-o la dispoziția organizațiilor neguvernamentale în cursul acestui an, pentru proiecte jurizate de o comisie de specialitate.

Ca și la prima sesiune de finanțare, marele câștigător este Centrul Multicultural Poesis, ceea ce nu mai reprezintă o surpriză pentru nimeni. Poesis va încasa peste 50.000 de lei pentru un proiect intitulat ”Confluențe culturale româno-maghiare-germane”.

În același timp trebuie să remarcăm ”înmuierea” juriului de specialitate după scandalul din prima sesiune de finanțare, atunci când au refuzat să-l sprijine pe tânărul etnolog Răzvan Roșu în publicarea unui volum despre enclavizarea culturală a moților și șvabilor din județul Satu Mare. De data aceasta, a primit peste 25.000 de lei pentru un studiu despre folclorul moților din Câmpia Sătmarului.

În ceea ce privește domeniul sportiv, cel mai consistent sprijin financiar din partea Consiliului Județean, în valoare de aproape 50.000 de lei, merge la clubul de fotbal Unirea din Tășnad, care a dovedit în acest sezon, după calificarea în Liga a III-a, că merită cu prisosință acești bani.

De asemenea, sume importante sunt destinate organizării unor competiții de lupte, box sau Cupa Moș Nicolae la fotbal.

FOTO: Tudor Photo Blog

Tags: finantare  proiecte  sport  cultura  
1441 vizite
Distribuie pe