Locale Altele
Miercuri, 26 Ianuarie 2022
Mie, 26 Ian 2022
Hotelul Dacia a ajuns pe mâna statului maghiar, printr-un interpus
Florin Răchitan  - Joi, 25 Ianuarie 2018

Zvonurile din ultima vreme despre achiziția misterioasă a Hotelului Dacia au fost sporite și de secretomania ce a caracterizat comunicarea pe această temă atât din partea familiei Țânțaș, până nu demult proprietară a clădirii monument-istoric din centrul municipiului Satu Mare, cât și din partea autorităților locale care ”nu știu, n-au auzit nimica”.

Nu degeaba! După ce în spațiul public s-a vehiculat numele unui oligarh din anturajul premierului maghiar Orban Viktor, azi s-a aflat că, de fapt, noul proprietar este o societate pe acțiuni, MANEVI Zrt. înregistrată la Budapesta la aceeași adresă și având același administrator (sau cel puțin persoană de contact) ca și Societatea Națională pentru Managementul Activelor din Ungaria.

Până și numele firmei este derivat din inițialele numelui în limba maghiară a acestei societăți naționale aflate sub controlul direct al Ministerului Dezvoltării din cadrul Guvernului de la Budapesta.

Documentele ce atestă achiziția și identitatea cumpărătorului au fost făcute publice joi de activistul sătmărean Adelin Ghiarfaș, care nu poate să nu remarce că, în aceste condiții, ”lipsa de reactie a Primariei Satu Mare in exercitarea dreptului de preemtiune in cumpararea acestui simbol capata alte valente, iar noi satmarenii, indiferent ca suntem romani, maghiari, germani... am fost mintiti. Si am fost mintiti pentru interese meschine”!

Tags: hotel  dacia  stat  maghiar  
5805 vizite
Distribuie pe