Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Când plouă, strada Diana e ca Veneția - VIDEO
Florin Răchitan  - Duminica, 3 Iunie 2018

Locuitorii de pe recent ”reabilitata” stradă Diana, paralelă cu digul Someșului, s-au obișnuit deja că pe timp de ploaie, cum a fost și sâmbătă, trebuie să-și pregătească cizmele de cauciuc dacă vor să iasă în curte.

”Ne-am pregăti și gondolele, dacă ne-ar cânta cineva canțonete, ca la Veneția” – glumește un cetățean cu domiciliul pe strada respectivă, mai hâtru de felul său ;))

Situată pe malul drept al Someșului, strada Diana a fost o uliță de pământ pe care s-au efectuat ample lucrări de modernizare, cu asfaltare și tot tacâmul, dar spre ghinionul localnicilor, acestea au fost executate de aceeași firmă din Zalău care ”se ocupă” și de Podul Decebal.

S-au și constatat destule probleme în execuție, drept pentru care strada Diana a fost printre primele date ca exemple în politica oficială a actualei conduceri a Primăriei de a nu semna recepția lucrărilor și, prin urmare, de a nu plăti firmei până ce aceasta nu remediază problemele.

În momentul în care ar fi trebuit să se facă recepția, în toamna anului trecut, s-au făcut multe declarații gen ”Nu acceptăm, nu vom tolera bla bla bla...” și s-a motivat respingerea prin faptul că firma nu ar fi respectat toate cerințele prevăzute în proiect.

A trecut de atunci aproape un an și se pare că ceva bani au fost plătiți, totuși, la fel ca și în cazul Podului Decebal, în ciuda declarațiilor sforăitoare, iar varianta de acum a Primăriei este că, de fapt, pe strada Diana sunt probleme de proiectare, nu neapărat de execuție, și că acestea vor fi remediate. Cândva.

Indiferent dacă e vorba de probleme de proiectare sau execuție, locuitorii de pe strada de lângă digul Someșului au impresia că le intră râul în curte de fiecare dată când plouă, deoarece în mod evident apa de pe carosabil nu ajunge în canalizare, ci trece peste bordurile de la căile de acces în curțile oamenilor.

”Poarta trebuie să fie puțin deschisă când plouă, ca să intre apa în curte, că altfel ajunge direct la fundatia casei. Și săptămâna trecută, când a plouat așa tare, am sunat la primărie să vină cineva la fața locului să vadă problema și să-mi spună cum să intru în curte, că apa de 10 cm stă lângă fundația casei și nu era nimeni acasă să deschidă poarta, să lase apa în curte. Răspunsul demn, din birou, al domnului de la Primăria Satu Mare, care era responsabil cu această investiție, Szucs Zsigmond,  a fost că se știe de situația mea, dar acuma el ce să facă, noa? Nu am de ales, o să vedem ce va decide instanța” – a declarat unul dintre locuitorii de pe stradă, hotărât să dea Primăria în judecată.
1108 vizite
Distribuie pe