Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Un pod prea îndepărtat
Florin Răchitan  - Marti, 23 Iunie 2009

Din ciclul proiectelor care urmează să fie realizate la Satu Mare, numa’ bani s-avem, prezentăm acum proiectul celui de-al treilea pod peste Someş, despre care a vorbit primarul Iuliu Ilyes, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă.

 

Secondat de cei doi viceprimari, Kereskenyi Gabor şi Adrian Albu, edilul-şef a prezentat şi poze virtuale ale viitorului pod care ar urma să fie construit în zona ştrandului, cu un capăt pe strada Henri Coandă şi cu celălalt pe Bulevardul Independenţei.

 

Primăria a organizat deja un concurs de soluţii – un fel de licitaţie – în urma căruia au fost desemnaţi doi posibili proiectanţi, autorităţile locale urmând să poarte negocieri cu aceste două firme pentru a stabili cine va proiecta, până la urmă, podul.

După faza de proiectare nu se ştie exact ce se va întâmpla, fiindcă Primăria Satu Mare oricum nu are 12 milioane de euro, cât ar costa realizarea unui asemenea pod, aşa că un termen de finalizare nu poate fi stabilit încă, cele mai optimiste aşteptări plasând debutul lucrărilor peste trei ani. Teoretic.

 

Primarul Iuliu Ilyes a dat, totuşi, o veste bună pentru mulţi tineri sătmăreni care speră să obţină o locuinţă încă înainte de pensie: miercuri se dezbate la Bucureşti, în cadrul unei comisii interministeriale, proiectul tehnic pentru 144 de locuinţe ANL care urmează să fie construite pe strada Poligonului. Se pare că în acest an vor începe lucrările la primele trei blocuri ANL, urmând ca anul viitor să se mai construiască încă trei astfel de blocuri.

Tags: pod  somes  proiect  
1931 vizite
Distribuie pe