Locale Altele
Vineri, 2 Iunie 2023
Vin, 2 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Cădirea fostei Școli Generale nr. 13 a fost reabilitată
Consiliul Județean Satu Mare  - Joi, 14 Iunie 2018

Clădirea fostei Școli Generale nr. 13 din municipiul Satu Mare s-a transformat, dintr-o ruină, într-o clădire modernă în care, din toamnă, va funcționa Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă Satu Mare.


Pentru refuncționalizarea clădirii în scopul derulării activităţilor specifice Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă, a fost necesară realizarea unei investiţii pentru reabilitarea şi modernizarea imobilului. În acest scop, Consiliul Județean Satu Mare a obținut finanțare prin Programul Național de Devoltare Locală.


Din fondurile asigurate s-au recompartimentat sălile de clasă, au fost realizate grupuri sanitare, cabinete de kinetoterapie, cabinet medical.

În același timp au avut loc lucrări de anvelopare soclu, fațade si finisare cu tencuială structurată colorată, au fost refăcute finisajele  interioare,  tâmplăria exterioară din lemn a fost înlocuită cu tâmplărie PVC cu geam termopan, iar tâmplăria interioară va fi rezistentă pe toc metalic. De asemenea, au fost refăcute tinichigeria, trotuarele de protecție a clădirii și rampa pentru accesul persoanelor cu handicap, iar instalațiile electrice și sanitare au fost reabilitate integral. 


Tot pentru asigurarea unor condiții optime, clădirea a fost dotată cu mobilier școlar, calculatoare, dispozitive medicale pentru cabinetele de kinetoterapie, centrală termică, sisteme de detecție - semnalizare incendii și supraveghere video. Valoarea totală a lucrărilor și dotărilor realizate a fost de 1.475.525 lei. 


O comisie a Consiliului Județean Satu Mare a participat, în prezența reprezentanților constructorului, la recepția finală a lucrărilor de reabilitare a clădirii, în cadrul căreia, de la 1 septembrie 2018, va funcționa Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă, singura unitate scolară din județ care asigură servicii de specialitate de tip educațional - terapeutic pentru copiii cu deficiență mentală (grad moderat și sever) și deficiențe asociate (autism și sindromul Langdon Down).


Din toamnă, în clădirea reabilitată si modernizată, vor fi școlarizați 191 de elevi – 9 clase din ciclul primar și 14 clase din ciclul gimnazial (până în clasa a X-a).

 

Tags: scoala  13  reabilitare  centru  educatie  incluziva  
1096 vizite
Distribuie pe