Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Noa, cam atâta a ținut ”reabilitarea” din Groapa lui Gyuszi din Centrul Nou
Florin Răchitan  - Duminica, 17 Iunie 2018

Nu a trecut încă o lună de când grofii au reinaugurat triumfal Groapa lui Gyuszi după lucrările de ”reabilitare” cu care s-au chinuit aproape doi ani de zile și deja au apărut primele probleme în structură.

Așa cum am atras atenția în momentul inaugurării, ceva tare n-a fost kosher încă de atunci, iar fotografiile vorbesc de la sine.

Grofii anunțaseră încă în urmă cu aproape doi ani că vor reabilita piațeta ce devenise un punct de reper pentru sătmăreni și au dat asigurări că aceasta va fi reinaugurată înainte de Zilele Orașului... de anul trecut. E adevărat, nu au precizat care Zile ale Orașului ;))

Motivul întârzierii a fost că au reușit performanța să dea lucrările unei firme ”cu probleme”, astfel că treaba a fost tărăgănată, dar nu s-au lăsat până nu au rezolvat hârțogăriile pentru ca banii să ajungă la cine trebuie (despre practica de a da lucrări prin încredințare directă, fără licitație, în special unei firme ”de casă” a grofilor sau unor firme ”intermediare” vom vorbi în episoadele următoare, dar ce trebuie reținut în acest caz este că uneori se întâmplă ”ghinionul” ca una sau alta dintre firme să aibă probleme financiare care necesită asemenea întârzieri, iar sătmărenii să pună pe Facebook poze cu picioarele sângerânde ale copiilor răniți de scândurile din Groapa lui Gyuszi).

Noa, nici o problemă, cu o întârziere de un an, firma ”specializată” a instalat în Groapa lui Gyuszi niște chestii de plastic ieftin, despre care ziceau că e material foarte rezistent (se pare că  valoarea lucrărilor de ”reabilitare” a fost de 425.000 de lei!!! Repetăm: 4,25 miliarde lei vechi ;)), dar, așa cum am prezentat în fotografiile de la data inaugurării, chestiile de plastic au fost instalate, pur și simplu, peste structura de lemn veche și putrezită.

Grofii au făcut și inspecție pe teren și au băgat și poze pe Facebook și în toată presa (mă rog, nu toată ;)) despre ce investiție importantă au făcut ei pentru sătmăreni!

Din fotografiile postate pe Facebook chiar de sătmărenii participanți la ediția din acest week-end a Caravanei TIFF ce s-a desfășurat în Groapa lui Gyuszi se poate deduce ușor că problema e la structura de lemn putrezit de sub podeaua de plastic, astfel încât oamenii au început din nou să se ”scufunde” în groapă.

Nici o problemă, parcă vedem că la anul se va anunța o nouă ”reabilitare” a Gropii lui Gyuszi, pe aceeași schemă, să se vadă că se fac investiții foarte importante pentru sătmăreni ;))

Tags: groapa  gyuszi  plastic  
2117 vizite
Distribuie pe
Sorin Vasile Mandrutiu
I-mi place felul tragi-comic cum scrieti articolele. Cat despre groapa,"cum e turcul e si pistolul"?
2018-06-19 05:38:09