Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Judecătorii sătmăreni protestează muncind
Penina Cirţ  - Joi, 9 Iulie 2009

Deşi au intrat în sălile de judecată şi şi-au desfăşurat activitatea după programul normal, judecătorii de la Tribunalul Satu Mare sunt solidari cu acţiunea de protest a colegilor din ţară.

 

Aceştia reclamă neacordarea sporurilor de 50%, volumul mare de muncă şi imaginea publică negativă creată judecătorilor.

 

Programul de lucru la Tribunalul Satu Mare s-a desfăşurat în mod normal, judecătorii intrând în săli pentru soluţionarea cazurilor.

 

Totuşi, aceştia şi-au declarat solidaritatea cu ceilalţi colegi din ţară care protestează şi totodată  însuşesc Minuta încheiată cu ocazia întâlnirii ce a avut loc la sediul Curţii de Apel Bucureşti între reprezentanţii instanţelor judecătoreşti şi reprezentanţii Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România, precum şi ai Asociaţiei Magistraţilor din România.

 

Nemulţumirile judecătorilor privesc volumul mare de muncă, în special la secţia Comercial, unde activitatea primului trimestru pe acest an s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. 

 

Judecătorii reclamă, de asemenea, neacordarea sporurilor de 50% de risc şi suprasolicitare şi sunt nemulţumiţi de imaginea publică creată justiţiei.

 

La Tribunalul Satu Mare, precum şi la Negreşti-Oaş şi Carei, judecătorii s-au solidarizat cu protestul colegilor de la celelalte instanţe din tară, însă fără întreruperea activităţii judiciare.

 

Potrivit vicepreşedintelui Tribunalului Satu Mare, Remus Nemeş, în această lună nu au mai existat bani nici pentru plata utilităţilor în cadrul instituţiei, fiind nevoiţi să negocieze cu furnizorii pentru a nu sista serviciile. 

Tags: judecatori  protest  munca  
1387 vizite
Distribuie pe