Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Autoutilitară din Germania, donată prin Fundația Hans Lindner pompierilor din Craidorolț
Florin Răchitan  - Vineri, 9 Noiembrie 2018

În cadrul unei ceremonii desfășurate într-o atmosferă destinsă și prietenească, pompierii voluntari din Arnstorf – Germania au predat vineri o autoutilitară pentru stingerea incendiilor și echipamente de protecție colegilor lor de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din Craidorolț.

Donația a fost posibilă prin intermediul Fundației Hans Lindner, care activează de peste 20 de ani în județul Satu Mare și administrează, printre altele, o fermă agricolă la Craidorolț, unde copiii doritori de asemenea experiențe au ocazia să-și petreacă vacanțele învățând cum se administrează o fermă.

Arnstorf fiind localitatea de unde s-a dezvoltat compania multinațională a familiei Lindner, iar pompierii de acolo beneficiind în mod obișnuit de donații din partea familiei, au decis ca, la rândul lor, să doneze colegilor din Craidorolț autoutilitara cu care au intervenit în ultimii ani în toate situațiile de urgență, fiind convinși că aici își va dovedi utilitatea salvatoare încă mult timp de acum înainte.

Potrivit declarațiilor primarului Daniel Balogh, donația este cu atât mai binevenită cu cât autoutilitara va constitui piesa de bază a serviciului local de urgențe, care s-a descurcat până acum cu o mașină cu capacitate mai mică, ce nu a fost proiectată pentru asemenea intervenții. El a ținut să precizeze că, în ciuda dificultăților, echipa locală SVSU s-a clasat mereu pe podium în ultimii 5 ani la concursurile profesionale organizate la nivel județean, astfel că noua autoutilitară va fi pe mâini bune.

Comandantul pompierilor din Arnstorf, Helmut Schaitl, a predat cheile mașinii edilului-șef din Craidorolț, care, la rândul său, a predat fiicei fondatorului companiei și al fundației, Stefanie Lindner, fanionul cu stema comunei, exprimându-și speranța că acest pas este doar începutul unei colaborări pe termen lung, ce ar urma să fie oficializată chiar prin înfrățirea celor două localități.

Tags: donatie  masina  pompieri  craidorolt  hans lindner  
1953 vizite
Distribuie pe