Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Surpriză: o sătmăreancă maghiară propune redenumirea Școlii nr.10, dar nu cu numele susținut de grofi
Florin Răchitan  - Marti, 12 Februarie 2019

În cadrul audiențelor acordate marți de prefectul Darius Filip, sătmăreanca Laskodi Judit a solicitat informații privind procedura și stadiul în care se află demersul de schimbare a denumirii Școlii Gimnaziale nr. 10 din municipiul Satu Mare în Școala Gimnazială ”Rakoczi Ferencz”.

Doamna consideră că personalitatea maghiară care ar trebui să dea numele acestei școli este Dsida Jenő, poet născut în Satu Mare, și dorește reluarea procedurii de schimbare a numelui școlii.  

Prefectul a făcut o prezentare  a procedurii, care începe în cadrul consiliului de administrație al unității de învățământ și se finalizează în Consiliul Municipal, cu avizul consultativ al Comisiei judeţene de atribuire de denumiri.

Reamintim că decizia privind schimbarea denumirii Școlii nr.10 a fost luată ”peste capetele” părinților, cu implicarea directă a unui parlamentar UDMR, pe baza unui plan pus la cale de mai multă vreme în Palat. Una dintre cozile de topor din instituțiile responsabile a apucat deja să acorde aviz favorabil, dar în urma scandalului declanșat între timp, grofii au pus problema în stand-by.

Tags: schimbare  nume  scoala  10  
1176 vizite
Distribuie pe