Locale Altele
Joi, 27 Ianuarie 2022
Joi, 27 Ian 2022
Propunerea unui sătmărean pentru fluidizarea circulației în ”sensul groazei” de la Burdea
Florin Răchitan  - Luni, 22 Aprilie 2019

În timp ce Primăria este preocupată să amenajeze cel mai ridicol sens giratoriu pe Drumul Botizului, pentru a permite jmekerilor cu vile construite ilegal în zona Bercu Roșu să iasă fără stres cu BMW-urile de pe strada 9 Mai, un sătmărean simplu a pus la punct un plan care arată destul de logic și de bun simț pentru a fluidiza circulația în eternul sens giratoriu provizoriu de la Burdea, spaima șoferilor.

Experiența de inginer în construcții a sătmăreanului Ioan Grosu se simte din fiecare detaliu al scrisorii deschise trimise pe adresa redacțiilor din presa locală și nu-i exclus ca grofii impostori chiar să adopte soluțiile propuse de el, pentru a se putea lăuda ulterior cu o asemenea realizare, cam ca și în cazul sensului giratoriu amenajat de compania Lidl la Intersecția Crinul.

Publicăm integral scrisoarea deschisă cu propunerea inginerului sătmărean:

”Având în vedere faptul că pe b-dul O. Goga urmează să fie execute lucrări la colectorul de canalizare de pe tronsonul intersecție Burdea – strada Dâmbovița, lucrări care vor implica modificări ale traseelor de circulație ale autovehiculelor în zonă, îmi permit să supun atenției și analizei dumneavoastră o soluție pentru amenajarea DEFINITIVĂ a sensului giratoriu din intersecția Burdea intr-un sens giratoriu tip ”rotor”, conform Normativului AND 600-2010, schițat (neprofesional) în desenul alăturat.

Bineînțeles că este necesar ca această sugestie să fie analizată de proiectanți specializați în domeniu, care, în baza măsurătorilor din teren, să decidă dacă soluția propusă este aplicabilă în funcție de suprafața disponibilă în intersecție și în funcție de benzile de circulație propuse.

Dacă concluzia proiectanților este favorabilă, amenajarea intersecției conform acestei propuneri ar trebui să rămână DEFINITIVĂ, deoarece această variantă va asigura intrarea în intersecție dinspre b-dul O. Goga pe TREI benzi de circulație, față de două câte sunt în prezent sau tot față de două benzi cât prevede și proiectul de lărgire a b-dului O.Goga.

De asemenea, prin aplicarea și permanentizarea acestei soluții, ați putea implementa și pe acest tronson programul primăriei de amenajare a pistelor pentru bicicliști.

Această propunere implică următoarele modificări ale traseelor de circulație din zonă:

  1. Introducerea de sensuri unice pe următoarele străzi:

– B-dul O. Goga de la semafor Carrefour spre intersecția Burdea, cu sens unic către intersecția Burdea;

– Str. C.A. Rosetti de la sens giratoriu Cloșca spre magazin Carrefour peste calea ferată cu sens unic către magazinul Carrefour;

     2. La intersecția străzilor laterale cu b-dul O. Goga și strada C.A.Rosetti să fie amplasat semnul de circulație :

A. Obligatoriu la dreapta – pentru străzile care intră de pe partea dreaptă a sensului unic;

B. Obligatoriu la stânga – pentru străzile care intră de pe partea stângă a sensului unic .

În această variantă, pe b-dul O. Goga se vor putea prelua pe 2 benzi autovehiculele care vin dinspre Carpați 2 și Micro 17 spre direcția Baia Mare peste podul Decebal și pe o bandă cele care merg înainte spre Oradea și la stânga pe b-dul Cloșca.

Coborârea de pe podul Decebal va avea două benzi pentru sensul Înainte spre b-dul Cloșca și o bandă pentru sensul la dreapta pe Drumul Careiului. Intrarea în intersecție de pe Drumul Careiului se va face pe două benzi pentru urcare pe podul Decebal, pe direcția Baia Mare, și pe o bandă se va intra la dreapta pe b-dul Cloșca. Intrarea în intersecție de pe b-dul Cloșca se va realiza pe doua benzi, cea din dreapta pentru înainte pe podul Decebal, iar a doua (din stânga) pentru înainte pe podul Decebal și la stânga pe Drumul Careiului”.

Tags: propunere  fluidizare  circulatie  burdea  
1039 vizite
Distribuie pe