Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Centru de echitaţie la Padurea Noroieni
Dăliana Lazăr  - Luni, 3 August 2009

In urma cu o saptamana, presedintele Asociatiei Crescatorilor de Cai din Satu Mare, Antal Istvan, i-a cerut sprijin prefectului Radu Giurca pentru clarificarea situatiei juridice a terenului de la Padurea Noroieni, unde in urma cu ceva vreme a functionat fazaneria, iar acum sunt ingrijiti si antrenati cativa cai. Cu acesti cai, asociatia doreste sa  puna bazele unui modern club de echitatie.

 

Prefectul Radu Giurca s-a deplasat in zona pentru a se informa asupra situatiei si a decis sa convoace o sedinta la care sa participe toti factorii de decizie ce  pot contribui la solutionarea problemei.

 

Sedinta a avut loc luni dimineata in cabinetul prefectului si la ea au participat prefectul Radu Giurca, primarul Iuliu Ilyes, directorul Directiei Silvice – Ioan Mihalca, directorul Directiei Generale a Finantelor Publice, Mircea Ardelean, directorul Inspectoratului Teritorial de Munca, Cristian Sasu, directorul Serviciului Juridic din cadrul Institutiei Prefectului, Eugen Chioran, reprezentantul Agentiei Domeniilor Statului, Vasile Sichet, iar din partea asociatiei Istvan Antal si medicul veterinar Grigor Romeo. 

 

Istvan Antal a spus ca asociatia pe care o conduce doreste sa infiinteze un centru de echitatie in Satu Mare, chiar daca aici nu exista traditie. Sponsori ar fi pentru sustinerea acestui club, pentru ca satmarenii sunt iubitori de cai, insa in lipsa dreptului de proprietate, asociatia nu poate investi in spatiul actual. Primaria Satu Mare este proprietara unei suprafete insemnate din aceasta padure, insa datorita cladirilor aflate in proprietatea Romsilva,  respectivul teren nu a putut fi retrocedat.

 

Directorul Ioan Mihalca a prezentat tuturor situatia acestui teren si a precizat ca exista posibilitatea  cumpararii cladirilor si a concesionarii terenului aferent pentru o perioada de 49 ani. Alte variante ar fi ca prin Hotarare de Guvern sa se faca un transfer de proprietate publica intre stat si primarie sau Primaria Satu Mare sa achizitioneze cladirile si apoi sa le dea in folosinta gratuita asociatiei.

 

La final s-a stabilit ca directorul Directiei Silvice sa ia legatura cu reprezentantii Romsilva de la nivel central, sa afle detalii legate de variantele enumerate, precum si despre valoarea cladirilor, valoarea de concesionare, modalitati si conditii de cumparare, urmand ca in zilele urmatoare sa se convoace o noua sedinta cu acest scop pentru ca sa se ajunga la o solutie viabila, in conditii acceptabile pentru ambele parti. 

Tags: centru  echitatie  noroieni  
3986 vizite
Distribuie pe