Locale Altele
Duminica, 17 Octombrie 2021
Dum, 17 Oct 2021
Primarii nu ştiu ce să facă cu gunoiul
Florin Răchitan  - Joi, 6 August 2009

Primarii de comune şi oraşe din judeţul Satu Mare s-au adunat miercuri în sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean, la invitaţia prefectului Radu Giurcă, pentru a dezbate problema gunoiului care îi sufocă.

 

Aşa cum am prevăzut în urmă cu vreo două luni, închiderea gropilor locale de gunoi, conform dispoziţiilor UE, a prins pe picior greşit întreaga administraţie a judeţului, iar în prezent gunoiul menajer colectat de populaţie este transportat la singurele gropi rămase temporar deschise, cele de la Satu Mare şi Tăşnad, sau chiar în judeţele învecinate.

 

Toată lumea aşteaptă construirea depozitului ecologic de lângă Gelu, având în vedere faptul că în vara anului viitor trebuie înschise şi ultimele două gropi de gunoi încă funcţionale în judeţul Satu Mare, dar acest depozit este deocamdată în fază de proiect.

 

Până atunci, primarii se chinuie să se descurce cu colectarea şi transportul gunoiului, efectuat în cele mai multe cazuri de Florisal, pentru care populaţia plăteşte taxe duble sau chiar triple faţă de cele cu care a fost obişnuită până acum.

 

La şedinţa de miercuri, unii primari s-au plâns de chichiţele birocratice şi juridice cu care se confruntă în derularea contractelor pentru colectarea şi transportul gunoiului, alţii au venit cu propuneri ştiinţifico-fantastice despre incineratoare ce costă zeci de milioane de euro şi pe care nu le construieşte nimeni, dar până la urmă au discutat doar discuţii şi nu s-a rezolvat nimic concret.

Tags: primari  gunoi  problema  
1300 vizite
Distribuie pe