Locale Altele
Sambata, 2 Iulie 2022
Sam, 2 Iul 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Telenovela gunoaielor continuă
Dăliana Lazăr  - Vineri, 7 August 2009

Prefectul Radu Giurca a convocat vineri o sedinta restransa pentru discutarea principalelor aspecte cu privire la gestionarea deseurilor menajere.

 

La sedinta au participat subprefectul Aurelia Fedorca, Daliana Lazar – consiliera prefectului, Ramona Antonescu – sefa serviciului de monitorizare din cadrul Institutiei Prefectului, reprezentantii primarilor – Ciurdas Traian din Barsau, Belbe Ioan din Turt si Marchis Otto din Petresti.

 

Din partea conducerii Florisal a fost prezent directorul Vasile Puscas, din partea Consiliului Judetean, directorul de cabinet Octavian Lazin si responsabilul cu programele europene Pataki Csaba, iar din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului si a Gărzii de Mediu, directorii Gabriel Preda, respectiv Robel Anton. 

 

Au fost expuse, rand pe rand, toate problemele generate de inchiderea gropilor de gunoi si a ecologizarii lor, fiecare primar expunand situatia reala  din zona pe care o reprezinta. La randul sau, directorul Florisal – Vasile Puscas, a facut o prezentare a activitatilor pe care firma pe care o conduce le intreprinde: colectarea si transportul deseurilor, depozitarea acestora, precum si costurile pe care le implica aceste activitati.

 

La final, s-au desprins trei concluzii: SC Florisal SA are capacitatea de a salubriza toate comunele si este deschis oricarui gen de colaborare cu respectarea tarifelor – 4 lei/100 kg deşeuri colectate in zonele limitrofe municipiului Satu Mare, 4,5 lei in zona medie si 5 lei in zona indepartata de municipiu.

 

O alta concluzie a fost aceea potrivit careia Consiliul Judetean a gasit o posibila varianta de sprijin a primăriilor, in sensul ca pot suporta impreuna suma necesara colectarii deseurilor. Iar in ceea ce priveste procedura greoaie privind investitiile, primarii au fost sfatuiti sa se asocieze sub forma unor microregiuni, care sa angajeze un expert de achizitii. 

 

Prefectul a declarat ca aceasta sedinta va fi urmata si de altele, pana ce, pas cu pas, se va ajunge la rezolvarea acestei probleme stringente.

Tags: sedinta  prefectura  gunoaie  
2993 vizite
Distribuie pe