Locale Altele
Marti, 3 August 2021
Marti, 3 Aug 2021
Dezastru lăsat în urmă de firma de ”insalubritate” Florisal pe străzile Sătmarului. ”Combinații” pentru următorul contract de salubrizare
Florin Răchitan  - Vineri, 19 Iulie 2019

Un cititor ne-a trimis o sesizare în legătură cu modul în care înțelege Florisal să colecteze și să transporte deșeurile pe străzile din Satu Mare, o situație care se repetă în fiecare vară.

Noi nu adăugăm alte comentarii, doar reamintim că propaganda Primăriei a început deja ”frăgezirea” opiniei publice, o declarație recentă a primarului Kereskenyi Gabor dând ca sigură atribuirea serviciilor de salubrizare unei alte firme, după expirarea prezentului contract, la finalul acestui an.

Cei care s-au grăbit să dea Like-uri la această veste vor trebui să-și ia cumva Like-urile înapoi, deoarece e aproape sigur că noua firmă va fi, de fapt, tot vechea firmă, dar, probabil, cu numele schimbat, în condițiile în care tocmai se poartă negocieri intense pentru cumpărarea acesteia de către firma de casă a grofilor, care a umplut cu pavaje tot Sătmarul.

Este deja pregătit un scenariu și pentru cazul în care negocierile nu se vor finaliza la timp pentru organizarea licitației de atribuire a noului contract de salubrizare, viceprimarul Adrian Albu declarând recent că este posibil să se prelungească actualul contract cu o jumătate de an sau chiar un an.

Publicăm în continuarea scrisoarea trimisă de cititor pe adresa redacției:

Sunt un locuitor de pe strada Dâmbovița și vă supun in atenție modul incalificabil și dezgustător în care își desfășoară activitatea firma de salubritate Florisal in municipiul Satu Mare.

Așa cum vedeți în fotografiile atașate, care nu necesită prea multe explicații, după trecerea echipajelor de colectare a gunoiului menajer aparținând Florisal rezultă grămezi de gunoaie și lichide contaminate care se scurg din mașinile utilizate pentru această activitate.

Menționez că nu sunt resturi căzute din pubelele locatarilor ca urmare a golirii defectuoase, ci sunt gunoaie scurse din containerul ruginit și găurit al mașinii de colectare.

Dâra continuă de lichid pestilențial, precum și grămezile de gunoaie se întind pe tot traseul mașinii de colectare, pe toate străzile din zonă: Dâmbovița, Muncitorilor, Mihnea Vodă, Basarabia, etc.

Acest lucru se întâmplă în fiecare zi de joi, când se colectează gunoiul în acest cartier, fără excepție, dar așa dezastru nu a fost niciodată cum s-a întâmplat ieri, 18 iulie 2019.

Acest mod defectuos și neprofesionist de colectare a gunoiului, pe lângă faptul că creează un disconfort vizual, miros insuportabil și senzație de greață, reprezintă un pericol public pentru sănătatea populației, în special a copiilor care se joacă pe stradă.

Prin acest demers public, solicit tuturor instituțiilor responsabile să întreprindă toate demersurile necesare  pentru obligarea firmei de insalubritate Florisal SA să procedeze de urgență la curățirea, dezinfectarea și spălarea străzilor afectate, precum și la scoaterea din funcțiune a utilajelor neconforme.

Tags: gunoi  florisal  dezastru  
687 vizite
Distribuie pe