Locale Altele
Duminica, 4 Decembrie 2022
Dum, 4 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vom avea spital nou! Mă rog, studiu de fezabilitate ;))
Florin Răchitan  - Marti, 23 Iulie 2019

După gherlele pe care le-au tras cu ”Autostrada Codrului” și alte investiții anunțate cu surle și trâmbițe, Consiliul Județean trimite, mai nou, comunicate de presă cu poze de la semnarea contractului pentru un... studiu de fezabilitate.

Este vorba despre hârțogăria obligatorie înainte de demararea oricărei investiții în infrastructură, așa cum e cazul cu aripa nouă de clădire ce ar urma să fie adăugată Spitalului Județean Satu Mare, despre care se vorbește deja de vreo trei ani. Cam atât va fi valabil și studiul de fezabilitate al cărui contract (cu valoare secretă, dar vă spunem noi, e vorba de miliarde de lei vechi) a fost semnat azi de vicepreședintele Consiliului Județean, Ioan Rus, și reprezentantul firmei PGA Makers din Timișoara, Claudiu Pralea. După care studiul de fezabilitate va trebui ”actualizat” ;))

Pe hârtie, investiția de extindere de la SJU Satu Mare prevede construirea unui corp de clădire nou, legat de clădirea principală actuală a spitalului, pentru a remedia problemele de spațiu existente în prezent, clădirea actuală păstrând caracteristici de compartimentare şi de dimensionare din anii 1970.

Corpul nou de clădire din incinta SJU Satu Mare este prevăzut cu o suprafață construită la sol de aproximativ 1.320 metri pătrați, cu regim de înălțime subsol, parter, 6 etaje şi un etaj tehnologic cu heliport (de aceea medicii numesc proiectul, la mișto, ”spital cu hipodrom” ;))

În urma implementării proiectului se dorește asigurarea unor spații şi condiții adecvate şi conforme cerințelor specifice actuale pentru blocul operator şi secția ATI, inclusiv funcționalitățile adiacente acestora (sterilizare etc.), mutarea secțiilor chirurgicale (Neurologie, Interne, Oftalmologie) din Spitalul Vechi în locația principală a Spitalului Județean de Urgență Satu Mare, asigurarea unei locații adecvate şi sustenabile pentru heliportul din incinta spitalului, peste nivelul superior al noii aripi de clădire.

Proiectului regional ”ROcHUs – Care for health in Satu Mare and Szabolcs-Szatmár-Bereg counties”, se realizează prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, ce asigură o finanțare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională în proporție de 85% din cheltuielile eligibile, la care se adaugă o cofinanțare națională în proporție de 13% din cheltuielile eligibile pentru partenerii din România, iar contribuția proprie a partenerilor este de 2%. Bugetul total al acestei investiții este de 13.900.000 Euro, inclusiv TVA.

Tags: studiu  fezabilitate  spital  
1043 vizite
Distribuie pe