Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Un nou scandal imobiliar la Satu Mare! Suspiciuni în atribuirea locuințelor din blocul ANL pentru medici
Florin Răchitan  - Vineri, 11 Octombrie 2019

Nici nu s-au stins încă ecourile scandalului imobiliar care a dus la demisia viceprimăriței municipiului Satu Mare, Doina Feher, că a și apărut un nou scandal similar, de data aceasta la Consiliul Județean.

În 2015, președintele de atunci al Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, semna contractul în valoare de 3 milioane de lei pentru construirea blocului ANL de pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu. Construcția clădirii cu 16 apartamente destinate tinerilor medici care activau deja sau urmau să fie angajați la Spitalul Județean Satu Mare a fost finalizată în anul următor, deja în mandatul actualului președinte, Pataki Csaba.

De atunci au trecut trei ani, iar apartamentele stau goale, așteptându-și locatarii. În cadrul unei conferințe de presă pe care a susținut-o săptămâna trecută, Adrian Ștef a întrebat oare ce se întâmplă cu apartamentele respective, de ce nu sunt atribuite tinerilor medici, în condițiile în care ne tot plângem că nu avem destule cadre medicale la Satu Mare?

Trezită din somn, conducerea Consiliului Județean a convocat fix pe vineri o ședință extraordinară, special pentru votarea unui proiect de hotărâre care prevede atribuirea locuințelor din blocul ANL pentru medici.

Doar că, la ședință, surpriză! Consilierii au avut de votat doar pentru atribuirea a 13 locuințe, din cele 16 existente în blocul respectiv.

Consilierul județean Adrian Cozma a întrebat ce se întâmplă cu celelalte 3 apartamente, de ce nu sunt și acestea atribuite solicitanților? Președintele Pataki Csaba i-a răspuns că, deocamdată, există doar 15 cereri pentru locuințe din partea medicilor sătmăreni, din care 2 nu au îndeplinit condițiile legale (serios?!?! :)))).

Noroc că Adrian Cozma a păstrat procesul verbal al ședinței din 27 iunie 2018, în care însuși președintele Pataki Csaba afirma (și s-a consemnat negru pe alb) că la vremea respectivă existau nu mai puțin de 60 (scriem și cu litere: ȘAIZECI) de cereri depuse pentru cele 16 spații locative!

Se pare că marea majoritate a solicitanților ”s-au răzgândit” în ultimul an și nu mai doresc apartamente gratis :)))))) Cel puțin așa vrea să credem actuala conducere a Consiliului Județean.

În schimb, după votul de vineri din ședința Consiliului Județean, au rămas 3 apartamente goale. Noa, vom urmări cu mare atenție cui sunt destinate aceste apartamente :)))))

Tags: bloc  anl  medici  scandal  
3974 vizite
Distribuie pe