Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
În plină criză, Finanţele au încasat mai mulţi bani decât anul trecut
Florin Răchitan  - Luni, 24 August 2009

Directorul general al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Satu Mare, Mircea Ardelean, a făcut luni un anunţ-surpriză în cadrul unei conferinţe de presă: Finanţele au încasat mai mulţi bani acum decât anul trecut.

 

În cifre absolute asta înseamnă 464,6 milioane RON încasaţi la bugetul de stat în prima jumătate a anului 2009, cu un milion mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

 

Mircea Ardelean a declarat că această tendinţă pozitivă se înregistrează în fiecare lună, ceea ce contrazice oarecum ştirile despre descreşterea economică la nivel naţional.

 

Disciplina financiară pare să funcţioneze la majoritatea societăţilor comerciale din judeţul Satu Mare, chiar dacă în cursul lunii trecute Finanţele au dispus blocarea conturilor unui număr de 300 de firme care nu şi-au plătit la timp impozitele la stat.

 

În acelaşi timp, conducerea DGFP Satu Mare a făcut demersurile necesare la Ministerul Finanţelor pentru a muta suma de 10,8 milioane RON din bugetul alocat plăţii salariilor personalului didactic, din trimestrul IV pe trimestrul III al anului în curs, pentru a asigura plata integrală a salariilor tuturor profesorilor, învăţătorilor şi educatorilor din judeţul Satu Mare.

 

Prin această manevră birocratică se asigură plata tuturor salariilor până la sfârşitul anului, astfel că nici un cadru didactic nu trebuie să-şi facă griji în privinţa banilor, cel puţin în acest an.

Tags: finante  incasari  buget  stat  
1293 vizite
Distribuie pe