Locale Altele
Joi, 27 Ianuarie 2022
Joi, 27 Ian 2022
Satu Mare va avea adăpost pentru câini în Parcul Industrial
Florin Răchitan  - Marti, 25 August 2009

Consilierii locali vor aproba, mai mult ca sigur, în şedinţa de joi un proiect de hotărâre ce prevede închirierea unui imobil al Ministerului Apărării Naţionale, situat în zona Parcului Industrial din Satu Mare, care ar urma să fie transformat în adăpost pentru câini.

 

Având în vedere faptul că actualul adăpost pentru câini, ce funcţionează lângă Uzina de Apă, nu mai face faţă necesităţilor şi nici nu corespunde normelor UE în domeniul protecţiei animalelor, înfiinţarea unui adăpost modern, cu o capacitate mult mai mare, este o nevoie stringentă pentru administraţia publică locală.

 

Ca urmare, Primăria a făcut demersurile necesare pentru a închiria de la Ministerul Apărării Naţionale clădirea unei foste cazărmi, situată în zona Parcului Industrial, unde ar urma să fie amenajat un spaţiu pentru găzduirea câinilor vagabonzi adunaţi de pe străzile Sătmarului.

 

Amenajarea şi funcţionarea adăpostului pentru câini ar urma să fie finanţată exclusiv din sponsorizarea asigurată de compania germană CASCO, ce are o fabrică pe teritoriul Parcului Industrial.

 

Viceprimarul Kereskenyi Gabor a declarat că pe termen lung se doreşte efectuarea unui schimb de imobile cu Ministerul Apărării Naţionale, având în vedere faptul că Armata foloseşte de ani de zile o clădire de pe drumul spre Cioncheşti, aflată în patrimoniul municipiului Satu Mare.

Tags: adapost  caini  parc industrial  
2531 vizite
Distribuie pe