Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Centru de cercetare pentru valorificarea apelor minerale, la Luna Șes
Primăria Negrești-Oaș  - Joi, 13 Februarie 2020

Condusă de primarul Aurelia Fedorca, o delegație a orașului Negrești-Oaș a participat, la Oradea, în calitate de membru fondator, la înființarea „Asociației Clustherm Transylvania”, care reunește 35 de instituții publice, universități și agenți economici cu activitate relevantă în domeniul geotermalismului din Regiunea Nord-Vest.

Membrii Asociației vor colabora pentru valorificarea resurselor geotermale, termo-minerale, minerale terapeutice și minerale naturale și vor atrage fonduri europene pentru realizarea de investiții în acest domeniu.

Primul proiect pe care Orașul Negrești-Oaș îl va depune pentru finanțare prin intermediul Clusterului este realizarea unui Centru de cercetare, inovare și formare în domeniul apelor minerale și termo-minerale, în zona Luna Șes.

Printre membrii fondatori se numără Orașul Negrești-Oaș și două societăți comerciale din zona Oașului, Nova Oaș și Puturoasa Spa Center, care, alături de ceilalți parteneri, vor colabora pentru a valorifica resursele minerale din Negrești-Oaș și din zona Oașului.

Tags: clustherm  ape  minerale  luna ses  
1205 vizite
Distribuie pe
y
Apele minerale si cele geotermale sunt doua lucruri absolut diferite. Va spune unul de specialitate. Sa le amesteci in dorul lelii ca sa faca cineva un centru, ehei ..... Comportamentul lor in exploatare este net diferita. Și numai sa luam adancimea de la care provin! Apele minerale din Oas nu sunt termale, nici macar oligotermale. Dar nu vreau sa scolesc eu o fosta agenta de asigurari ajunsa primarita.
2020-02-14 06:49:53