Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Judecătorii au intrat din vacanţă direct în grevă
Penina Cirţ  - Marti, 1 Septembrie 2009

Septembrie a început cu proteste la instanţele judecătoreşti din judeţul Satu Mare. Cei aproximativ 55 de magistraţi se alătură acţiunilor de protest ale altor instanţe din ţară.

 

Deşi protestul magistraţilor  se leagă de modificarea Legii Salarizării Unice, magistraţii sătmăreni au declarat că principala nemulţumire nu se referă la bani, ci la imaginea justiţiei creată în ultimii ani.

 

Poziţionarea statutului magistratului în noua grilă de salarizare, pe care Guvernul o propune spre adoptare, creează, în opinia vicepreşedintelui Tribunalului Satu Mare, Remus Nemeş, o situaţie inacceptabilă pentru judecători.

 

La Tribunalul Satu Mare au fost amânate marţi 114 procese dintre care 28 cauze civile, 55 cauze comerciale, 30 de cauze de faliment şi o cauză penală.

 

Suspendarea activităţii instanţei va dubla numărul de dosare ce aşteaptă soluţionarea, în condiţiile în care şi ritmul de muncă de până acum a fost unul greoi, din cauza lipsei de personal.

 

Dacă nu se rezolvă problemele magistraţilor într-un viitor previzibil, judecătorii vor refuza în scris chiar şi participarea în cadrul Biroului Electoral Judeţean pentru alegerile prezidenţiale.

Tags: greva  judecatori  tribunal  
1336 vizite
Distribuie pe