Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Tun de coronavirus! Primăria Satu Mare ia credit de 153 milioane de lei și ne scoate ochii cu o donație de 300.000 de lei pentru spital
Florin Răchitan  - Joi, 26 Martie 2020

Așa cum era de așteptat, proiectul de hotărâre băgat pe șestache pe ordinea de zi a ședinței de joi Consiliu Local, organizată pe o platformă online în condiții de ”maximă discreție”, a fost aprobat cu voturile asigurate de majoritatea formată de grupurile de consilieri UDMR, PNL și ALDE.

Singurul liberal care a fost destul de inspirat să se declare absent chiar și pe platforma online, tocmai pentru a nu vota probabil cel mai mare șmen al actualului mandat, a fost consilierul Romeo Pop, cel care nu prea mai pune botul la ordinele de partid în ultima vreme. De asemenea, grupul consilierilor PSD a votat in corpore împotriva proiectului.

Colegii săi însă nu au avut nici o greață, considerând că fix acum este momentul oportun ca municipiul Satu Mare să contracteze un credit bancar în valoare de peste 153 milioane de lei (aproximativ 32 milioane de euro), pentru care vom tot plăti rate în următorii 15 ani!!!

Așa cum am scris ieri, cam o treime din acești bani vor merge pe achitarea integrală a ultimelor rate rămase din niște credite asemănătoare contractate în urmă cu 15 ani de conducerea de atunci a Primăriei, iar restul vor merge, teoretic, pe cofinanțarea unor proiecte ale căror machete le-am tot văzut în ultimii patru ani, inclusiv așa-numitul ”al treilea pod” peste Someș.

După apariția, ieri seara, în spațiul public a informațiilor despre buclucașul proiect de hotărâre, la primărie a început o frenezie ca de campanie electorală, cu telefoane și SMS-uri la liderii tuturor partidelor care au reprezentanți în Consiliul Local, să facă să fie bine, să nu fie rău.

Dimineața, la prima oră, a și apărut pe Facebook obișnuitul fotomontaj cu care comunică Primăria Satu Mare către fraeri contribuabili, anunțându-i că tocmai s-a trezit să aloce fonduri pentru Spitalul Județean, din care se va cumpăra aparatură medicală necesară în lupta împotriva coronavirusului.

Atâta doar că ”au uitat” să precizeze suma pe care o vor dona spitalului sătmărean. Noa, nu-i bai, că suma a fost descoperită repede de membrii USR Satu Mare, care se pregătesc acum să intre în următorul Consiliu Local: 300.000 de lei, adică aproximativ 62.000 de euro!!! Un ciont aruncat în scârbă la fraeri, să pună botu și ștampila unde trebe la următoarele alegeri.

Ca termen de comparație: în urma unui simplu anunț pe Facebook, din donațiile sătmărenilor, persoane fizice sau firme private, s-a adunat o treime din această sumă în decurs de 24 de ore!!! Sătmărenii s-au mobilizat tocmai fiindcă au aflat în ce condiții lucrează personalul medical din prima linie a frontului împotriva coronavirus, lipsiți de cele mai elementare mijloace de protecție, dar spionați de șefii disperați să afle de unde sunt ”scurgerile de informații” către presă.

Ce face între timp Consiliul Județean, instituția care ar trebui să asigure finanțarea și condițiile potrivite de funcționare a Spitalului Județean, mai ales în această perioadă? Într-o postare pe Facebook ne anunță că, în această perioadă grea, cooperarea este mai importantă ca oricând, drept pentru care mulțumește foarte frumos Primăriei Satu Mare pentru susținere :)))))))

2716 vizite
Distribuie pe