Locale Altele
Joi, 1 Decembrie 2022
Joi, 1 Dec 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Consilierul municipal Ciprian Crăciun: ”Spălatul străzilor a fost o păcăleală de 1 Aprilie. Am cerut să se dea măști și mănuși pentru toți”
Florin Răchitan  - Luni, 6 Aprilie 2020

Singurul consilier local care mai rezistă în fața grofilor, Ciprian Crăciun, a ieșit în public cu o declarație incendiară în care explică ”învârtelile” din culisele așa-numitei ”dezinfectări” ce s-a făcut la Satu Mare în ultimele zile și solicită, după modelul capitalei județului vecin, Baia Mare, ca autoritățile să ia măsuri pentru protejarea fiecărui sătmărean, nu doar să risipească banii publici prefăcându-se ca iau măsuri.

Art.1 din Ordonanța Militară nr. 4 prevede obligativitatea autorităților locale să asigure toate intrările/ieșirile blocurilor sau caselor cu dispozitive cu soluții dezinfectante, pentru evitarea contaminării cu Covid-19.

Din păcate, autoritățile locale, în speță Primaria municipiului Satu Mare, nu a luat nici o măsură în acest sens și nici nu au avut nici o discuție pe acest subiect cu reprezentanții Consiliului Local. Practic, toată această discuție se învârte în jurul câtorva sute de mii de lei pentru a asigura atât soluția dezinfectantă, cât și dispozitivele necesare.

Spălatul străzilor, trotuarelor și parcărilor a fost o păcăleală așa de mare ca și anunțul făcut în 1 Aprilie. Am văzut în Baia Mare, Zalău, Timișoara, București etc. cum se face cu adevarat spălatul străzilor și a suprafețelor domeniului public, ziua în amiaza mare.

Desigur, edilul nostru a dat ordinul ca "stropitul" să se facă noaptea, să nu vadă multă lume. Despre acest subiect a fost informat Consiliul Local în ideea că se dorește a se face, dar ne-au trimis un șir dintr-o conversatie cu operatorul de salubritate. Atât a fost informat Consiliul Local.

Desigur, aici ar fi foarte multe de discutat, pentru că actuala conducere a municipiului i-a atribuit direct pentru o perioada de maxim 6 luni noul contract. Practic, deducem că atunci se "înțelegeau" mai bine, teoretic vedem că acum sunt "cu coarda întinsă" și, de acolo, nu mai este decat un pas ca noi, satmarenii, să suportăm consecințele.

Apoi, se pare ca s-a luat acea decizie de a face "marea spalare", dar nu au fost informați consilierii și nici cetățenii nici cu ce firma autorizata, nici cu ce solutie ...practic, cu nimic. Dar mă gândesc că acea soluție a fost autorizată și este una din recomandările Organizatiei Mondiale a Sănătății pentru combaterea Covid-19, desigur ;))

Referitor la Zilele Orașului, pentru care am vazut in spațiul public că a iesit public primarul municipiului să facă "marele anunț" că le anulează și o să propună consilierilor ca suma aceea sa fie redirectionata către domeniul sanitar.

E OK, e lăudabilă ideea! Dar haideti sa lamurim cateva aspecte: nu primarul anuleaza, ci Ordonanta Militara, care interzice orice organizare de evenimente publice, iar ideea de a da acea suma catre domeniul sanitar e o idee buna.

PROPUN ca toate sumele destinate evenimentelor publice , evenimentele care erau programate dupa 1 martie 2020 si pana la sfarsitul acestui an, să se foloseasca pentru ajutorul cetățenilor si pentru combaterea acestei pandemii (cca. 2.000.000 lei). De aceste sume se pot lua si dezinfectanti pentru scarile de bloc si case, dar si MĂȘTI și MĂNUȘI pentru fiecare sătmarean, așa cum am spus la ultima ședință. Și cu asta am rezolvat și problema banilor sau cea mai mare parte din ea.

Tags: declaratie  dezinfectie  ciprian craciun  
2957 vizite
Distribuie pe