Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Florisal câștigă în primă instanță, Primăria ar trebui să reia licitația și să plătească un miliard de lei vechi numai pentru acest joc de-a procesele
Florin Răchitan  - Joi, 9 Aprilie 2020

Mai țineți minte cum, în urmă cu două luni, Primăria anunțase triumfal că tocmai a finalizat procedurile de licitație pentru salubrizarea orașului în următorii 10 ani, iar conform rezultatului, câștigătoare a fost desemnată o asociere dintre două firme din Bihor și Harghita, cu sediul în Salonta, dar care are, de fapt, în spate o firmă din Ungaria care ”trebuia să câștige” if you know what I mean?

Asta însemna că firma care a efectuat salubrizarea la Satu Mare în ultimii 25 de ani, Florisal, a fost scoasă din joc și ar fi trebuit să-și predea locul Asocierii AVE Bihor – RDE Harghita SRL. Doar că, surpriză!!!  Florisal a dat Primăria în judecată și… a câștigat. Cel puțin în prima instanță.

Cităm din sentința Tribunalului Satu Mare: ”Anuleaza actul administrativ/adresa nr. 6255/03.02.2020 prin care autoritatea contractanta intimata (Primăria n.r.) a respins ca neconforma oferta contestatoarei, respectiv procesul verbal al sedintei comisiei de evaluare si rapoartele intermediare de evaluare privitoare la respingerea ca fiind neconforma a ofertei depuse de catre contestatoare (Florisal n.r.). Obliga intimata sa adopte masurile de remediere necesare restabilirii legalitatii, respectiv reevaluarea ofertei contestatoarei, cu luarea in considerare a propunerii financiare a acesteia”.

Dar stai, că povestea nu se termină aici! Numai pentru această joacă de-a procesul, Primăria Satu Mare trebuie să plătească Florisalului peste 91.000 de lei, reprezentând taxa de timbru, la care se adaugă o parte din onorariile avocaților, ceea ce duce suma undeva în jurul unui miliard de lei vechi. Noa, și acuma haideți să ghicim împreună din ce bani va plăti Primăria Satu Mare această sumă! Ați ghicit? Bravo! ;))

Tags: florisal  licitatie  salubrizare  
2172 vizite
Distribuie pe
obiectiv
Reketye makar pe tine te credeam mai obiectiv. Cine te plateste sa denigrezi Primaria? Banii PSD-ului merita sa vinzi sufletul si demnitatea....iauzi tu "un MILIARD" lei, ca babele.... alt aport propriu nu ai avut la acest articol decat cautarea de senzatii tari....esti jalnic
2020-04-11 06:51:12