Locale Altele
Joi, 23 Septembrie 2021
Joi, 23 Sept 2021
Numai nu merge jmekeria! În ziua în care în presă au apărut machete copiate din Cluj, Prefectura a blocat împrumutul de 32 milioane de euro al Primăriei Satu Mare
Florin Răchitan  - Marti, 19 Mai 2020

Conducerea Primăriei-Machetă a mai băgat azi un comunicat de presă cu ”Zona de promenadă pe malul râului Someș”, un proiect european pentru care a semnat contractul de finanțare în valoare de aproape 8,5 milioane de lei.

Foarte frumos, la fel de frumoase sunt și pozele despre cum o sa facă ei spații de petrecere a timpului liber pe terenuri de sport și locuri de joacă cu wi-fi gratis, poze care au tot apărut în presa locală în ultimii 4 ani.

Baiu’ e că cine se uită un pic mai atent la poze, în fundal vede niște dealuri. Or fi dealurile de la Viile Sătmarului? ;)) E destul de clar că nu, mai ales dacă ne uităm și la alte detalii din machetă, de exemplu blocurile de pe malurile foarte frumos amenajate ale unui râu, care seamănă mai degrabă cu Someșul ce trece prin Cluj (nu ar fi prima dată când băetzii bagă machete la vrăjeală, așa cum au făcut și în cazul clădirii noi a Spitalului Județean Satu Mare, cu heliport pe acoperiș, copiată de pe o machetă din Brașov ;))

Până la urmă, colegii din presă au recunoscut că au băgat pozele la oha, să pună botu fraerii, în lipsa unor ilustrații oficiale trimise de Primăria Satu Mare, în condițiile în care nu au nici măcar așa ceva, iar pe site-ul oficial al Primăriei Satu Mare apare o o fotografie aeriană făcută cândva toamna.


Nici nu asta ar fi cea mai mare problemă, că doar sunt destui băetzi angajați la Primărie care ar putea face în câteva minute niște machete 3D cum n-am mai văzut în viața noastră!

Problema e că fix în aceeași zi, Prefectura Satu Mare a trimis Consiliului Local Satu Mare o adresă prin care o anunță că tocmai a încălcat principiul transparenței decizionale în administrația publică în cazul Hotărârii Consiliului Local din 26 martie 2020, cea care prevedea contractarea unui credit de nu mai puțin de 32 milioane de euro pentru ”cofinanțarea unor investiții locale”, inclusiv cea a promenadei de pe malurile Someșului.

Reamintim că, profitând de nebunia din preajma instituirii stării de urgență cauzată de pandemia de Covid-19, conducerea Primăriei Satu Mare a băgat pe gâtul consilierilor locali acest proiect de hotărâre, trecut pe repede-nainte, fără consultare publică și fără ca înșiși majoritatea consilierilor locali să aibă habar despre ce este vorba. Așa cum era de așteptat, însă, acest aspect nu a împiedicat majoritatea politică formată din UDMR + PNL, cărora li s-au adăugat și cei de la ALDE, care nu prea știu pe ce lume trăiesc (sau unii știu foarte bine n.r.), să ridice frumos mâinile și să voteze proiectul de hotărâre care i-ar îndatora pe sătmăreni pe următoarele decenii.

Noroc cu consilierul local PSD Ciprian Crăciun, care și-a dat seama că ceva nu-i în regulă cu combinația asta și a sesizat, pe cale oficială, Prefectura Satu Mare, așa cum prevede legea.

Noa, Prefectura Satu Mare a trimis azi o adresă către Consiliul Local Satu Mare în care le explică onor aleșilor locali că au ignorat cu bună știință (adică, mai pe românește, și-au băgat p...) toată legislația în vigoare referitoare la transparența decizională în administrația publică (explicație pentru analfabeții funcționali: potrivit Constituției României, nu ajunge ca un Proiect de Hotărâre al unui Consiliul Local să fie votat, pur și simplu, pe bază de ochi frumoși ai unui primar în funcție sau pe bază de câți fraeri habarniști sau cumpărați din Consiliul Local votează pentru respectivul Proiect de Hotărâre n.r.).

Prefectura a transmis Consiliului Local (de fapt, Primăriei n.r.), că are la dispoziție un termen până în data de 8 iunie 2020 să prezinte clarificări (documente n.r.) în legătură cu legalitatea acestui Proiect de Hotărâre, în caz contrar reprezentantul Guvernului în teritoriu urmând să atace Hotărârea respectivă a Consiliului Local în contencios administrativ (adică la Tribunal n.r.). Nush de ce avem impresia că chiar așa se va întâmpla! ;))

Tags: credit  primarie  satu mare  
2124 vizite
Distribuie pe