Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Adrian Cozma: A trebuit să intervină Ministerul Transporturilor, să facă un drum de 9 km, în timp ce Consiliul Județean găsea doar scuze!
Florin Răchitan  - Duminica, 16 August 2020

La recenta vizită la Satu Mare a ministrului Transporturilor, Lucian Bode, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Cozma, le-a bătut obrazul celor din conducerea actuală, dar și celor din conducerile trecute ale acestei instituții, pentru că au așteptat să vină ditamai ministrul să le facă un drum de 9 km, în timp ce găseau mereu doar scuze.

Este vorba despre DN19G ce leagă satul Scărișoara de centrul de comună Pișcolt (e adevărat, e vorba, oficial, de un drum național, iar reabilitarea acestuia intră în atribuțiile Guvernului, dar când s-a pus problema invers atunci autoritățile județene s-au grăbit să predea Guvernului întregul traseu al fostului drum județean Satu Mare – Odoreu – Apa, în timp ce pe oamenii din satele de pe traseul Autostrăzii Codrului îi fraieresc de ani de zile cu aceleași scuze n.r.).

În conferința de presă de după vizita în teren, Adrian Cozma a prezentat, pe scurt, povestea ”scuzelor” inventate de autoritățile județene din ultimii 20 de ani în legătură cu reabilitarea drumului de Scărișoara.

”Acest drum este promis de 15-20 de ani de Consiliul Județean… Totuși, indiferent de ce conducere a fost, nu a reușit să realizeze acest obiectiv… DN19G este un obiectiv de suflet pentru Satu Mare. Acolo avem un simbol al creștinătății, Mănăstirea Sf. Ioan Botezătorul” - a declarat Adrian Cozma.

Cozma i-a mulțumit direct Ministrului Transporturilor, Lucian Bode, pentru că Ministerul pe care-l conduce s-a implicat în modernizarea acestui drum, iar în cursul modernizării Ministerul Transporturilor nu a invocat scuzele uzuale specifice celor de la CJ Satu Mare – dificultățile procedurilor de licitație fiind scuza predilectă a celor de la CJ Satu Mare.

”Iată că ministrul a arătat că se poate – cei 9 km de drum național de la Scărișoara la Pișcolt au fost reabilitați… Alții ne-au oferit doar scuze, timp de 20 de ani. Ideea e că, dacă se vrea, se poate! Infrastructura e foarte importantă pentru a dinamiza economia locală” - a mai adăugat liberalul Adrian Cozma.
1733 vizite
Distribuie pe