Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Lista candidaților la alegerile locale: 5.666 candidați în județul Satu Mare
Florin Răchitan  - Vineri, 4 Septembrie 2020

Expert Forum a lansat prima platformă online care conține toți candidații la alegerile locale din 2020, conform datelor publicate de către Biroul Electoral Central. Platforma permite căutarea candidaților după nume, circumscripții, partide politice sau alte criterii relevante.


Potrivit datelor de pe platformă, pentru funcțiile de consilieri locali, consilieri județeni, primari, respectiv președinte al Consiliului Județean s-au înscris nu mai puțin de 5.666 candidați în județul Satu Mare, din care 321 candidează pentru forul de conducere al județului din partea unui număr de 7 partide și o alianță electorală (USR – PLUS).

Candidați pentru consilii locale sunt nu mai puțin de 5.110 dintr-o sumedenie de partide, dintre care multe nu se regăsesc pe listele pentru Consiliul Județean, dar și mai multe alianțe în diverse formule (PSD – ALDE, PSD – PRO, ALDE – PRO sau PNL – USR). Există și 26 candidați independenți pentru consiliile locale din diferite comune, precum și din orașele Carei și Tășnad.

În ceea ce privește candidații pentru funcțiile de primari, aceștia sunt în număr de 228 din partea a 11 partide și alianțe electorale, iar 12 dintre aceștia sunt independenți.

La alegerile din acest an, pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, ales prin vot direct de către populație, candidează 7 reprezentanți ai formațiunilor politice, după cum urmează: Mircea Ciocan – USR-PLUS, Adrian Ștef – ALDE, Liviu Pop – PMP, Adrian Cozma – PNL, Octavian Petric – Pro România, Radu Roca – PSD și Pataki Csaba – UDMR.

Baza de date poate fi accesată pe pagina web
www.votcorect.ro/candidati-locale.

1370 vizite
Distribuie pe