Locale Altele
Duminica, 4 Iunie 2023
Dum, 4 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Magistraţii sătmăreni continuă greva
Penina Cirţ  - Vineri, 18 Septembrie 2009

Protestele magistraţilor continuă la Satu Mare. Hotărârea a fost luată în urma Adunării Generale la care au fost prezenţi toţi judecătorii sătmăreni.

 

Ei susţin că Ministerul Justiţiei nu a luat în seamă nici o revendicare propusă de ei, iar ministrul spune numai minciuni, drept pentru care cer demiterea acestuia.

 

Referitor la legea unică de salarizare, preşedintele Tribunalului Satu Mare, Rodica Maxim Grosoş, a afirmat în cadrul unei conferinţe de presă că este prost concepută şi că se creează discriminări uluitoare.

Domnia sa a dezvăluit ziariştilor că are un salariu de 6.200 de lei pe lună, dar nu protestează pentru bani, ci pentru reformarea sistemului şi îmbunătăţirea condiţiilor de muncă.

 

Pe perioada protestelor, conducerea Tribunalului Satu Mare a decis ca registratura şi arhiva să îşi desfăşoare activitatea cu publicul în fiecare zi, timp de două ore. De asemenea, magistraţii cer să fie plătiţi pe perioada grevei, deoarece ei îşi îndeplinesc sarcinile de serviciu şi se prezintă în sălile de judecată, doar că amână procesele.

 

Dacă nu se va găsi o soluţie până atunci, este posibil ca judecătorii sătmăreni să se alăture acţiunilor de protest de amploare pregătite de bugetarii din toată ţara pentru data de 5 octombrie.

Tags: magistrati  greva  continua  
2009 vizite
Distribuie pe