Locale Altele
Miercuri, 19 Mai 2021
Mie, 19 Mai 2021
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Veste bună pentru proprietarii terenurilor de pe traseul șoselei de centură: la vară își primesc banii
Prefectura Satu Mare  - Luni, 1 Martie 2021

Prefectul Radu Bud a avut o întrevedere, la finalul săptămânii trecute, la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), cu directorul general adjunct Gabriel Budescu, șeful Departamentului Exproprieri Terenuri din cadrul CNAIR Ion Cupanache și consilierul ministrului Transporturilor Felician Cerneștean, în cadrul căreia s-a stabilit termenul de efectuare a plății pentru proprietarii care dețin teren pe traseul variantei de ocolire a municipiului Satu Mare, respectiv în localitățile Satu Mare, Ardud și Botiz.

Prefectul Radu Bud a făcut demersuri pentru despăgubirea proprietarilor  terenurilor expropriate  pe traseul investiției ”Varianta de ocolire Satu Mare”, ceea ce însumează 541 de poziții. Până în prezent au fost efectuate lucrările topografice și urmează finalizarea  planurilor parcelare.

La finalul întâlnirii s-a decis luna iulie a acestui an ca termen final de emitere a Hotărârii de Guvern în acest sens și trecerea la despăgubirea beneficiarilor.

O altă decizie importantă pentru Satu Mare a fost aprobarea în cadrul ședinței Comisiei Tehnico - Economice (CTE) a CNAIR a variantei Drumului expres Varianta Ocolire Satu Mare – Oar – M49 Ungaria, ceea ce permite trecerea la pasul următor, respectiv realizarea proiectului tehnic (PT) până la finalul anului 2021.

Tags: terenuri  sosea  centura  bani  
2539 vizite
Distribuie pe