Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Canalizări înfundate în tot județul, din cauza gunoaielor aruncate în conducte
Apaserv Satu Mare  - Vineri, 21 Mai 2021

În ultima perioadă, odată cu vremea ploioasă, în mai multe localități din județ au apărut  probleme legate de înfundarea sistemului de canalizare și blocarea stațiilor de pompare ape uzate menajere.

Menționăm că  este vorba de localitățile în care aceste rețele de canalizare au fost  proiectate și executate doar pentru colectarea apelor menajere, nu și  pentru apele meteorice, rezultate din topirea zăpezii, respectiv  a   ploilor care duc la suprasolicitarea acestora, stațiile de pompare  ape uzate nefiind  dimensionate și utilate cu pompe pentru apele pluviale, echipamentul existent fiind prevăzut pentru evacuarea apelor menajere.

Referitor la această problemă, dr. ing. Leitner Ioan - directorul general al societății Apaserv Satu Mare, ne-a declarant următoarele: “În majoritatea cazurilor înfundarea sistemului de canalizare și blocarea stațiilor de pompare ape uzate menajere  nu este unul de ordin tehnic, cauzele care determină blocajele în buna funcționare a sistemului fiind nerespectarea regulilor de utilizare a sistemului de canalizare, respectiv: aruncarea materialelor și obiectelor interzise în sistemul de canalizare (materiale textile, alimente, mase plastice, cartoane, uleiuri, pet-uri, etc) care duc la blocarea și defectarea pompelor din stațiile de pompare ape uzate, precum și la inundarea proprietăților.  Din această cauză, lucrătorii Apaserv Satu Mare S.A.colectează lunar mai multe tone de reziduuri menajere din rețelele de canalizare.  

Pentru soluționarea problemelor de la stațiile de pompare ape uzate și  de la rețelele de canalizare, respective  pentru buna funcționare a sistemului, soluția ar fi ca evacuarea apelor pluviale din curțile locatarilor să se facă  în rigole sau  în șanțuri special amenajate pentru apele meteorice  și nu în rețeaua de canalizare”.

Tags: canalizare  infundata  apaserv  
1798 vizite
Distribuie pe