Locale Altele
Vineri, 25 Iunie 2021
Vin, 25 Iun 2021
Grofii pregătesc tunuri financiare cu parcările etajate din zona centrală a Sătmarului. Consilierul local Victor Cernea atrage atenția asupra jafului.
Florin Răchitan  - Vineri, 28 Mai 2021

După rebetonarea Centrului Nou și proiectata betonare a Centrului Vechi, grofii pregătesc încă două contracte grase pentru firma de casă. Consiliul Local Satu Mare a aprobat în ședința de joi studiile de fezabilitate pentru construirea a două parcări supraterane, pe strada Decebal, respectiv Mihail Kogâlniceanu.

Primăria a prezentat cele două proiecte, pe care le tot anunță de vreo patru ani, ca fiind realizări iminente, doar că la finalul postării pe pagina de Facebook a instituției recunoaște că ”va căuta surse de finanțare, naționale sau europene, pentru ca bugetul local să nu fie afectat”. Adică bani... din părți!

Cele două parcări etajate sunt, fără îndoială, o necesitate, mai ales dacă grofii vor merge până la capăt cu ideile pe care și le-au băgat în cap și vor închide circulației rutiere toată Piața Libertății. Problema e alta și miroase a tun financiar din bani publici, iar singurul care a atras atenția asupra acesteia este tânărul consilier local liberal (culmea!!!) Victor Ioan Cernea.

El nu a ținut cont de alianța politică locală dintre partidul său și UDMR și a dezvăluit că în proiectele de hotărâre puse în fața consilierilor locali, costurile pentru construirea celor două parcări ajung la 35.000 de euro pentru un singur loc de parcare! Adică valoarea unui apartament!

Trebuie remarcat că în urmă cu 3 ani, când au început discuțiile despre construirea celor două parcări, valoarea unui loc de parcare era undeva la 10.000 de euro, preț comparabil cu cel al parcării construite în zona centrală a municipiului Oradea, în timpul mandatului de primar al lui Ilie Bolojan. Între timp, probabil pandemia a scumpit foarte tarre betonul, ajungând la preț triplu. Și nici Sătmarul nu e Oradea...

”Da, vreau locuri de parcare, dar la prețuri corecte! Orașul și cetățenii din Satu Mare au nevoie de soluții optime pentru a rezolva probabil cea mai urgentă problema a orașului, cea a locurilor de parcare.

Astăzi în cadrul ședinței de consiliu local am propus amânarea punctelor 15 și 16 de pe ordinea de zi, deoarece aș fi vrut ca executivul, împreună cu consiliul local, să reanalizeze prețurile stabilite pentru cele două parcări etajate.

Consider, că niciun studiu de fezabilitate nu poate fi adoptat dacă stabilește prețuri de 30-35.000 de euro / loc de parcare, mai exact, valoarea unei garsoniere din oraș.

Pe viitor va trebui să fim mult mai atenți la modul în care sunt soluționate problemele orașului și costurile soluțiilor adoptate” – a declarat Victor Ioan Cernea.

Din păcate, de partea sa au fost doar cele trei consiliere locale de la USR. Restu’, pe blat. Toți!
3553 vizite
Distribuie pe