Locale Altele
Miercuri, 6 Decembrie 2023
Mie, 6 Dec 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Ce face Guvernul când ” întârzie” lucrările la șoseaua de centură a Sătmarului? Mai trimite o delegație în ”vizită de lucru”!
Prefectura Satu Mare  - Marti, 6 Iulie 2021

O delegație a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii  a întreprins marți o vizită de lucru pe șantierul Variantei de Ocolire a municipiului Satu Mare, delegația ministerială fiind condusă de  Horațiu-Lucian Cosma, secretar de stat,  alături de Mariana Ioniță, director general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii (CNAIR).

Delegația a fost întâmpinată de prefectul Altfatter Tamas și subprefecții Lavinia Kiss și Radu Bud, iar pe șantier au fost prezenți de asemenea reprezentanții Direcției Regionale Cluj și ai Secției Satu Mare a Drumurilor Naționale, reprezentanții antreprenorului general ITINERA și ai subcontractorilor acestuia.

A fost parcurs întregul traseu al variantei de ocolire, începând cu sensul giratoriu din zona Aeroportului Satu Mare și până la conectarea centurii cu DN 19 la ieșirea spre Botiz, fiind analizate toate punctele  a căror finalizare este în întârziere și  care pot periclita darea în folosință a lucrării de infrastructură la termen. Întârzieri se consemnează la relocarea liniilor electrice aeriene, la unele pasaje  denivelate peste drumuri și cale ferată dar și la capitolul de umpluturi aferente acestora.

După vizita în teren, în Sala Mică de ședințe a Palatului Administrativ a fost convocată o ședință de analiză, la care au fost invitați și reprezentanții administrației locale,  ai  OCPI, Electrica SA, ANIF și a altor instituții implicate în derularea investiției. Au fost prezenți senatorul Robert Zob,  președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba și primarul Kereskenyi Gabor, viceprimarul Adelin Ghiarfaș și administratorul public Csaba Masculic din partea Primăriei Municipiului Satu Mare.

În cadrul ședinței a fost analizat calendarul relocării liniilor electrice care întretaie traseul centurii de ocolire  și s-au stabilit sarcini și agreat angajamente din partea executanților lucrărilor specifice de rețele electrice și a Societății de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Nord. Totodată s-a analizat stadiul exproprierilor, atât a celor de pe traseul propriu-zis al centurii cât și de pe traseele drumurilor de acces, de conexiune sau pentru relocarea utilităților.

Secretarul de stat Horațiu Cosma a transmis mesajul ministrului transporturilor, Cătălin Drulă, de menținere a termenului de dare în trafic a variantei de ocolire anul acesta. Pentru a face acest lucru posibil, secretarul de stat  a solicitat sprijinul autorităților locale, a deținătorilor de utilități și a prestatorilor de servicii, implicarea OCPI și a ANIF în vederea soluționării rapide a tuturor blocajelor, susținere reciprocă și colaborare în vederea finalizării lucrărilor. Totodată, toate activitățile realizate de către antreprenor vor fi atent monitorizate de către Ministerul Transporturilor pentru a asigura atingerea obiectivului asumat de către toți cei prezenți.

Tags: intarzieri  lucrari  sosea  centura  satu mare  
2726 vizite
Distribuie pe