Locale Altele
Joi, 19 Mai 2022
Joi, 19 Mai 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Big Brother la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 24 Septembrie 2009

Primăria Satu Mare intenţionează să instaleze o reţea de camere video de supraveghere în tot oraşul pentru a monitoriza spaţiile publice, în principal intersecţiile aglomerate, zonele dens populate şi împrejurimile unităţilor de învăţământ.

 

În prima fază se va amenaja un centru de monitorizare la mansarda clădirii fostei băi comunale din Grădina Romei, în care tocmai se finalizează lucrările de reabilitare şi unde va funcţiona un complex de educaţie ecologică şi de monitorizare a calităţii aerului.

 

Pentru realizarea Centrului de monitorizare a spaţiilor publice, traficului şi mediului din Satu Mare, Primăria va depune un proiect spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2007 – 2013, adică acesta va fi realizat din fonduri europene şi bani de la bugetul de stat şi local.

 

După amenajarea centrului, acesta va fi administrat de Poliţia Comunitară, care va avea la dispoziţie, în acelaşi spaţiu, şi un sistem informatic de management al activităţii agenţilor.

 

Un alt obiectiv al acestui proiect este realizarea unui sistem integrat de management al traficului rutier în municipiul Satu Mare, care include, de exemplu, semafoare sincronizate pentru fluidizarea circulaţiei şi evitarea aglomerărilor.

 

Toate acestea, plus indicatorii de mediu, vor fi monitorizate din centrul care se va amenaja în Grădina Romei, scopul final fiind reducerea fenomenului infracţionalităţii şi creşterea siguranţei cetăţenilor.

 

Încă nu se poate vorbi despre planuri concrete în ceea ce priveşte împânzirea oraşului cu camere video de supraveghere, dar primul pas se va face joi, dacă aleşii sătmărenilor vor vota proiectul de hotărâre cu această temă în şedinţa Consiliului Local.

Tags: supraveghere  camere  video  monitorizare  centru  trafic  
2350 vizite
Distribuie pe