Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Proiectul noului pod peste Someş va fi gata la primăvară
Florin Răchitan  - Miercuri, 23 Septembrie 2009

Primarul Iuliu Ilyes a anunţat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că a semnat contractul pentru proiectarea celui de-al III-lea pod peste Someş.

Executantul proiectului va fi societatea bucureşteană Iptana SA, care a câştigat licitaţia publică prin concurs de soluţii în faţa unei firme din Cluj.

 

Proiectul va fi realizat în trei etape şi se preconizează să fie finalizat în decurs de opt luni. În primele două etape vor fi întocmite Proiectul Urbanistic Zonal şi studiul de fezabilitate, urmând ca proiectul tehnic propriu-zis să fie realizat în ultima etapă. Valoarea totală a proiectului se ridică la peste 2,1 milioane RON + TVA.

 

În paralel vor fi executate PUZ-urile pentru zona de agrement şi pentru intrarea în zona ştrandului de pe strada Henri Coandă, pe unde va trece podul şi unde se va construi şi un centru comercial.

 

După ce întreaga documentaţie va fi finalizată, Primăria va căuta soluţii pentru finanţarea construcţiei podului. „Nu avem încă un plan concret, se ştie că podul va costa foarte mult şi vom încerca să atragem fonduri europene sau guvernamentale pentru realizarea lui, aşa că nu putem să specificăm acum nici un termen de finalizare a construcţiei” – a declarat primarul Iuliu Ilyes.

Tags: pod  somes  proiect  
3385 vizite
Distribuie pe