Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
A fost amplasată prima bornă a drumului ce va lega Satu Mare de autostrăzile din Europa
Cabinet Parlamentar Adrian Cozma  - Miercuri, 21 Iulie 2021

La granița dintre România și Ungaria, reprezentanții autorităților din cele două țări vecine au fost prezenți miercuri la amplasarea bornei care va marca întâlnirea dintre Drumul Expres Satu Mare – Oar și Drumul Expres M49, care va face legătura cu rețeaua de autostrăzi din Ungaria.

Potrivit reprezentanților CNAIR, studiul de fezabilitate pentru proiectul drumului expres se află în stare avansată de realizare, iar în următoarea perioadă se vor identifica proprietarii ale căror terenuri sunt traversate de traseul Drumului Expres, în vederea întocmirii documentelor pentru procedura de expropriere. În județul Satu Mare, o parte semnificativă a Drumului Expres, aproximativ 80%, va trece prin localitatea Vetiș, iar 20% prin municipiul Satu Mare.

”Prin acest proiect, care a fost inițiat și susținut de Ministerul Transporturilor, Nordul țării și implicit județul Satu Mare o să fie conectat la rețeaua europeană de autostrăzi. E un pas important pentru economia locală și pentru toți cei care tranzitează zona noastră” – a declarat deputatul PNL de Satu Mare, Adrian Cozma.

1028 vizite
Distribuie pe
Florian Andreica
Da pe fosta linie ingusta Ghilvaci-Baia mare unde nu trebuie facut exproprieri nu se poate face un drum expres. Multumesc.
2021-07-21 19:32:09