Locale Altele
Joi, 20 Ianuarie 2022
Joi, 20 Ian 2022
Aventurile Colegiului Pacienților la Policlinica Veche din Satu Mare: au vrut să facă o reclamație, dar registrul de reclamațiii e peste pod, iar programarea trebuie făcută prin telefon, la care nu răspunde nimeni :))))))))
Florin Răchitan  - Vineri, 17 Septembrie 2021

Am primit un  comunicat de presă scris într-un stil înduioșător, ce amintește de naivitatea ”sesizărilor” făcute în presa locală în urmă cu vreo două decenii, cu speranța că problemele sesizate s-ar putea rezolva după ce ”s-a scris la ziar” ;))

Tot de perioada din urmă cu două decenii amintește și felul în care au fost tratați expeditorii comunicatului de presă, care se recomandă ca fiind reprezentanții unei asociații numite ”Colegiul Pacienților”, care insistă pe ideea că ”vor să schimbe ceva” în relația dintre cei pe care îi reprezintă și instituțiile spitalicești, aflate la Satu Mare în administrarea grofilor locali.

Așadar, membrii Colegiului Pacienților s-au autosesizat în urma unor materiale apărute zilele trecute în presă despre zeci de apeluri telefonice pentru a se face o singură programare la analize, la Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean, cunoscut sub numele de Policlinica Veche. Noa, le-o trebuit! ;))

Ce a urmat par a fi secvențe dintr-un film absurd, care, însă, redau perfect modul în care autoritățile și bugetarii paraziți îi tratează pe cei mai vulnerabili și mai disperați cetățeni ai acestei țări. Cu stângăcia specifică, membrii Colegiului Pacienților au făcut și o poză cu telefonul mobil, din partea cealaltă a străzii, pentru a ilustra coada permannentă ce se formează, în plină pandemie, la intrarea în Policlinica Veche.

Publicăm integral comunicatul lor de presă, păstrând ortografia originală:

Multe sesizari s-au facut de-a lungul timpului la adresa Policlinicii Vechi Satu Mare, ieri am fost sa vedem si noi ce se intampla si cum putem ajuta.

Initial, pana si noi am fost dezamagiti de cateva aspecte, primul ar fi ca nici noua nu ni s-a raspuns la telefon, chiar daca aparuse stirea in presa locala si speram sa se fi schimbat ceva, macar cateva zile.

Al doilea aspect ar fi ca nu am avut cu cine discuta din Conducerea acestei Unitati, am fost trimisi la Sediul Administrativ, de langa Spitalul Judetean, unde se poate discuta cu cineva din Conducere doar in baza unei cereri scrise, aprobate.

Noi personal am incercat sa intram in Policlinica pentru a depune o reclamatie in Registrul de Sesizari si Reclamatii, document obligatoriu in cadrul acestor Institutii, ca sa aflam ca, in primul rand, pentru a intra pana la Receptia Policlinicii avem nevoie de programare (care se poate face doar telefonic, hilar, sau online), si, in al doilea rand, ca acest Registru nu exista, se afla tot la Sediul Administrativ, doar cativa kilometri mai incolo.

Vazand in continuare atata indolenta, am ales sa vorbim cu oamenii care asteptau asezati pe scari, sau pe spatiul verde, resemnati si facandu-si griji pentru cei dragi.

Am cunoscut un domn, care isi astepta sotia cu sufletul la gura. Sotia dansului, diagnosticata cu Epilepsie, cu crize dese. Domnul, ca si insotitor, nu a fost lasat sa intre in Policlinica, nici macar cu triajul facut pentru a-si insoti sotia la consult.

Am cunoscut o doamna, sotul acesteia diagnosticat cu Leucemie, care se afla sub tratament in Londra, transa urmatoare de tratament trebuind sa inceapa in 20 septembrie 2021, iar conditia ca sotul dansei sa primeasca acest tratament este legat de Comisia acestei Policlinici, Comisie care nu se poate intruni inainte de 28 septembrie 2021, pentru ca una din Doamnele Doctor care face parte din Comisie, este in concediu. Chiar nu exista inlocuitor in asemenea cazuri?

Doamna Dr. Mare Paula, Domnule Marc Ioan Adrian, suntem convinsi ca fonduri pentru cateva banci si pentru amenajarea unui loc decent de asteptare, in curtea si/sau in fata Policlinicii se gasesc, unde de asemenea se pot impune inclusiv normele obligatorii de distantare sociala, care stau la baza motivarii principale, pentru care NU sunt primiti oamenii in Policlinica.

Colegiul Pacientilor Satu Mare

2602 vizite
Distribuie pe